Ogas - lielisks vitamīnu avots

© f64

2.lapa

Špikeris ogu dārzā

100 g zemeņu ir: 84,5% ūdens, 0,8 g olbaltumvielu, 0,4 g tauku, 6,3 g ogļhidrātu, 4 g balastvielu, 32 kcal. Īpašais: tajās ir 60 mg C vitamīna, 40 mg kalcija, 161 mg kālija.

100 g sarkano jāņogu ir: 85% ūdens, 0,6 g olbaltumvielu, 0,2 g tauku, 7,3 g ogļhidrātu, 2,5 g balastvielu, 33,4 kcal. Īpašais: C vitamīna jāņogās ir nedaudz mazāk kā zemenēs - 25 mg, toties kālijs - 275 mg!

100 g upeņu ir: 85% ūdens, 1 g olbaltumvielu, 0,2 g tauku, 7,3 g ogļhidrātu, 3 g balastvielu, 35 kcal. Īpašais: C vitamīna ziņā upenes (un smiltsērkšķi) uzvar! Upenēs - 200 mg!

100 g melleņu ir: 86,5% ūdens, 1,1 g olbaltumvielu, 0,6 g tauku. Īpašais: satur daudz A vitamīna - karotīnu un flavonoīdus, kas uzlabo redzes funkcijas. Ir arī ogās reti sastopamā dzintarskābe.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.

Svarīgākais