Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Bērnu slimnīca pārcēlusies uz Torņakalnu

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca realizē vienu no piecu gadu stratēģijas uzdevumiem, apvienojot Gaiļezera un Torņakalna novietņu infekciju, pediatrijas, neiroloģijas nodaļas un Konsultatīvo poliklīniku, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Pēc viņas paustā, no šodienas šo nodaļu pakalpojumi tiek sniegti Vienības gatvē 45 jeb novietnē "Torņakalns".

Torņakalna novietne ir arī vienīgā vieta Rīgā, uz kuru bērnus nogādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Bērnu slimnīca plāno līdz 2022.gadam pilnībā apvienot Gaiļezera un Torņakalna novietnes, rekonstruējot daļu no ēkām Vienības gatvē 45, lai turpmāk visiem pacientiem spētu vienlīdzīgi nodrošināt medicīnas tehnoloģijas, profesionālu un multidisciplināru komandu pieejamību, kā arī ārstniecībai atbilstošas telpas un vidi. Šī gada mtaijā sekmīgi tika realizēts pirmais projekta posms, apvienojot neonatoloģijas nodaļas.

Šteina informēja, ka bērnu slimnīcas Torņakalna novietne jau vairākus gadus piedāvā medicīnisko palīdzību bērniem vairāk nekā 30 profilos. Torņakalna novietne ir arī vienīgā vieta Rīgā, uz kuru bērnus nogādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Savukārt novietnē "Gaiļezers" darbu pagaidām turpinās Bērnu psihiatrijas klīnika un daļa no Rehabilitācijas klīnikas. Ambulatori pēc iepriekšējā pieraksta tiks nodrošinātas bērnu ķirurga, pediatra, LOR speciālista, rehabilitologa un garīgās veselības speciālistu konsultācijas. Darbu turpinās arī daļa no Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas, tomēr bērni, kuriem būs nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, tiks nogādāti novietnē "Torņakalns".

Kā norāda Šteina, šogad jūnijā sākta Bērnu psihiatrijas klīnikas, Rehabilitācijas klīnikas un Ambulatorās daļas ēku projektēšana Vienības gatvē 45, kas ilgs 12 līdz 14 mēnešus. Jūnijā tika sākta arī Bērnu slimnīcas virtuves pārbūve, kas ilgs septiņus mēnešus.