TOP 4 vērtīgākie pavasara zaļumi

© F64

5.lapa

Skābenes

Skābenes ir ļoti untumainas: apēstas pareizajā laikā, tās var veicināt labu veselību, taču, ja lielos daudzumos ēdam vecas, pāraugušas skābenes, varam iegūt pretēju efektu. „Skābenes jālieto uzturā tikai tad, kad tās ir jaunas un tajās ir vairāk ābolskābes un citronskābes. Vecas skābenes izcelsies ar lielu skābeņskābes daudzumu, kas var veicināt nierakmeņu veidošanos, traucēt kalcija vielmaiņu un izprovocēt, piemēram, podagru,” brīdina Jevgēnija un aicina šos pavasara zaļumus plaši izmantot kulinārijā, piemēram, vitamīnu salātos.

Veselība

Lai gan finansējums tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanai iedzīvotājiem ik gadu pieaug un to "grozs" kopumā ir pietiekams, kā arī atbilst iedzīvotāju vajadzībām, tomēr rindas nemazinās, jo pakalpojuma administrēšana ir arhaiska, piemēram, saziņā ar klientiem izmanto vēstules, rindas un noliktavas pārvalda manuāli, bet palīglīdzekļus izsniedz tikai klātienē, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

Svarīgākais