TOP 4 vērtīgākie pavasara zaļumi

© F64

5.lapa

Skābenes

Skābenes ir ļoti untumainas: apēstas pareizajā laikā, tās var veicināt labu veselību, taču, ja lielos daudzumos ēdam vecas, pāraugušas skābenes, varam iegūt pretēju efektu. „Skābenes jālieto uzturā tikai tad, kad tās ir jaunas un tajās ir vairāk ābolskābes un citronskābes. Vecas skābenes izcelsies ar lielu skābeņskābes daudzumu, kas var veicināt nierakmeņu veidošanos, traucēt kalcija vielmaiņu un izprovocēt, piemēram, podagru,” brīdina Jevgēnija un aicina šos pavasara zaļumus plaši izmantot kulinārijā, piemēram, vitamīnu salātos.

Veselība

Gatavojoties Lieldienām, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību gan pārtikas drošībai, gan fiziskajai labsajūtai un drošībai, pavadot laiku ārpus telpām. Šogad īpaši svarīgi ir ievērot infekcijas slimību profilakses pasākumus un parūpēties par ādas aizsardzību pret pavasara sauli, kas kļūst arvien intensīvāka.

Svarīgākais