Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Svarīgi: Saistībā ar gripu NMPD izplata informāciju iedzīvotājiem

© F64

Latvijā ir sākusies gripas epidēmija. Šī iemesla dēļ Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izpaltījis iedzīvotājiem svarīgu informāciju.

"Aicinām iedzīvotājus gripas epidēmijas laikā būt atbildīgiem par savu veselību un jau saslimšanas pirmajā dienā sazināties ar ģimenes ārstu!

Savlaicīgi uzsākta ārstēšana mazina komplikāciju risku un nepieciešamību ārstēties slimnīcā. Infektologi norāda, ka 97% gadījumu gripu, līdzīgi kā citas akūtas augšējo elpceļu vīrusu saslimšanas, var veiksmīgi izārstēt mājas apstākļos ģimenes ārsta uzraudzībā. Gripas epidēmijas laikā valsts apmaksā arī ģimenes ārsta mājas vizīti pie gripas slimnieka un pacienta iemaksa ir 2,85 eiro.
Saslimšana var sākties arī vēlu vakarā vai nakts stundās, tāpēc jau laikus parūpējies, lai mājās būtu ziemas vīrusu sezonai nepieciešamie medikamenti. Pārrunā mājas aptieciņas saturu ar savu ģimenes ārstu!

Atgādinām - ja pacients vēršas NMP dienestā situācijās, kad nav apdraudēta veselība vai dzīvība, tad dienestam ir tiesības izsaukumā nenosūtīt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai pacientam par šādu izsaukumu jāmaksā 40,14 eiro (to nosaka Ministru kabineta noteikumi).

Parūpējies par sevi un saviem tuviniekiem - dari visu savlaicīgi, lai neapdraudētu veselību!" raksta mediķi.