Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Ārste par masalām un vakcinēšanos: Nepakļausim mūsu bērnus nevajadzīgajam riskam!

© pixabay.com

"Gribētos vēlreiz atgādināt sabiedrībai par profilaktiskās vakcinācijas nepieciešamību," savā facebook kontā raksta ārste Alexandra Sidorova.

"Latvijā atkal ir masalu gadījumi. Es un vairāki jaunie ārsti, kas dzīvē masalu pacientu vēl nav redzējuši, bija liecinieki tam, cik smagi var noritēt šī infekcija, kā mazais pacients vairākas dienas mokās ar nepārtrauktiem augstiem temperatūras pacēlumiem, kuru laikā murgo, nespēj piecelties no gultas, runā čukstus, nespēj paēst, padzerties, nespēj atvert acis sāpju un kairinājuma dēļ, mokās ar ilgu, kairinošu klepu, ir spiests saņemt antibiotikas plaušu karsoņa pievienošanās dēļ un nepārtraukti saņem intravenozās sistēmas.


Apzināšanās, ka tu tikai spēj mazināt slimības izpausmes un sniegt atbalstu un nespēj ārstēt mērķtiecīgi pašu infekciju, bija smags pārbaudījums. Katru rītu nākot uz slimnīcu cerēju, ka pacientam nepievienosies smagi, dzīvību apdraudoši sarežģījumi.


Laimīgi, šis bija veiksmes stāsts, un pacients ar Dieva un mūsu palīdzību aizgāja mājās vesels.


Pacienta vecāki bija apņemušies vakcinēt bērnu turpmāk (pacients nebija saņēmis nevienu profilaktisko poti), un bija gatavi nākt uz vakcinācijas kabinetu, lai uz sava piemēra izskaidrot citiem vecākiem vakcinācijas nepieciešamību.
Mēs - pieaugušie esam tie, kuru rokās ir mūsu bērnu veselība un labklājība. Nepakļausim mūsu bērnus nevajadzīgajam riskam!" raksta jaunā ārste.