Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Zināms, kuru virzīs Veselības ministrijas valsts sekretāra amatam

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Veselības ministrija (VM) valsts sekretāra amatam virzīs bijušo Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietnieku Aivaru Lapiņu, informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš norādīja, ka patlaban atbilstoši Valsts civildienesta likumam sākts process, lai noteiktajā kārtībā pārceltu Lapiņu VM valsts sekretāra amatā.

VM plāno, ka Lapiņš darbu jaunajā amatā varētu stāties novembra laikā, taču par Lapiņa pārcelšanu amatā gala lēmums vēl jāpieņem Ministru kabinetam. Jau ziņots, ka Lapiņš ir gatavs kļūt par VM valsts sekretāru, bet par iecerēm šajā postenī vēl nerunā, aicinot sagaidīt valdības lēmumu.

Pagaidām par plāniem un prioritātēm jaunajā amatā Lapiņš vēl nav gatavs runāt, jo šajos jautājumos vēl nav iedziļināties. Viņaprāt, par plāniem un prioritātēm amatā racionāli būs runāt, kad valdība pieņems formālu lēmumu par viņa iecelšanu jaunajā amatā.

Kā ziņots, veselības ministre Anda Čakša aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka valsts sekretāra amatam uzrunāti vairāki no valsts pārvaldē strādājošajiem šī amata kandidātiem, un Lapiņš ir viens no viņiem.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Lapiņš pašlaik pārstāv Latvijas intereses Eiropas Savienības Īpašajā lauksaimniecības komitejā, tajā skaitā atbildot par lauku attīstības un ar šo jomu saistītiem finanšu un nodokļu jautājumiem, liecina Ārlietu ministrijas un ZM mājaslapā publicētā informācija.

Tāpat viņš pašlaik ieņem ZM Starptautisko lietu departamenta ES nodaļas padomnieka amatu.

Latvijas prezidentūras ES laikā Lapiņš bija Latvijas pārstāvniecības ES Lauksaimniecības, mežu, pārtikas, zivsaimniecības un veterinārās politikas nodaļas vadītājs. Prezidentūras laikā viņš arī bija augstāk minētās ES Īpašās lauksaimniecības komitejas prezidents.

Saskaņā ar likumu valsts sekretārs ir ministrijas administratīvais vadītājs.

Jau ziņots, ka VM valsts sekretāra amats kļuva vakants pēc tam, kad līdzšinējais šī amata ieņēmējs Kārlis Ketners ar 1.septembri tika pārcelts Finanšu ministrijas jaunizveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatā.