Ikdienā mēdz būtu grūti atteikties no kādas bulciņas vai pīrādziņa. Tomēr šie kārumi atstāj ilgstošas sekas uz mūsu veselību!
Mūsdienas teju puse nāves gadījumu ir izraisīti sirds saslimšanu, insulta vai 2.tipa diabēta dēļ. Un tos visus var saistīt ar pārlieku lielu vai mazu specefisku produktu lietošanu uzturā.
4,2% diabēta izraisīto nāves gadījumu ir pārlieku lielas gaļas lietošanas uzturā dēļ. Sarkanā gaļa nav pats nelabais - tā ne tikai ir bagāta ar proteinu, bet arī satur tādas uzturvielas, kā B vitamīns, dzelzs un cinks. Nav kāda konkrēta cipara cik daudz to var ēst, tomēr uztura speciālisti iesaka neēst vairāk par 500g nedēļā. Visprātīgāk būtu izvēlēties bioloģisku gaļu, izvairoties no rūpnieciski audzētas un pilnībā atsakoties no pārstrādātas.