Čakša: Patlaban ģimenes ārstu streiks norit mierīgi

Patlaban ģimenes ārstu streiks norit mierīgi, taču ceturtdien, 6.jūlijā, gaidāmajā ģimenes ārstu pārstāvju tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) notiks centieni panākt vienošanos par streika atlikšanu, sacīja veselības ministre Anda Čakša.

"Lielo slimnīcu uzņemšanā pacientu skaits ir tāds pats [kā ikdienā] vai nedaudz lielāks. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ir ziņojis par nelielu izsaukumu skaita palielināšanos, bet būtībā tas ir saglabājies nemainīgs. Veselības ministrija katru dienu seko līdzi pacientu plūsmām," sacīja ministre.

Tajā pašā laikā Čakša bija atturīga vērtējumā, vai ceturtdien gaidāmās premjera tikšanās laikā ar ģimenes ārstu pārstāvjiem varētu panākt vismaz streika atlikšanu. "Ceturtdien varētu vienoties par daļu no jautājumiem, bet ne pilnībā. Viena lieta būs sarunas par finansējuma pieaugumu nozarei, jo varēsim informēt, ka Saeimā lems par nodokļu reformas likumu paketi, kā arī tiks izstrādāts veselības nozares finansēšanas likums. Tomēr tik ātri nevarēsim virzīties ar Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumiem. Es neesmu ar mieru mainīt veselības aprūpes finansēšanas modeli, neko nemainot darba struktūrā. Un par to noteikti būs smagākās sarunas," sacīja Čakša.

Kā ziņots, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, pirmdien plkst.12 vairāk nekā 600 ģimenes ārsti sākuši streiku.

Lai risinātu nozares problēmas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien tiksies ar ģimenes ārstu pārstāvjiem. Plānots, ka sanāksmē piedalīsies arī veselības ministre Čakša.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais