Kučinskis veselībai nākamgad sola papildus 200 miljonus eiro

© F64

Veselībai nākamgad papildus būs pieejami 190 līdz 200 miljoni eiro, šodien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Ap 110 miljoniem eiro veidos līdzekļi, kuru novirzīšana saistībā ar veselības finansēšanas reformu, ir saskaņota ar Eiropas Komisiju. Apmēram 80 miljoni eiro būs līdzekļi no sociālā nodokļa palielināšanas par vienu procentpunktu.

Pašlaik tiek gatavots rīkojuma projekts par darba grupas izveidošanu, kura līdz 1.septembrim izstrādātu likumprojektu par veselības valsts obligāto apdrošināšanu, piebilda Kučinskis.

Kā ziņots, reaģējot uz situāciju veselības nozarē, streiku sākuši ģimenes ārsti un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) pārstāvji brīdinājuma akcijas veidā pārtraukuši strādāt pagarināto normālo darba laiku.

Veselība

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmdien, 14.oktobrī, rīkos preses konferenci, kurā speciālisti aicinās iedzīvotājus vakcinēties pret gripu un Covid-19, kā arī informēs par šīs sezonas vakcinēšanās aktualitātēm, aģentūru LETA informēja SPKC.

Svarīgākais