Ušakovs informē, kur meklēt palīdzību ģimenes ārstu streika laikā

© Nils Ušakovs • Нил Ушаков/Facebook

Sakarā ar ģimenes ārstu streika sākumu, Rīgas mērs Nils Ušakovs informē, kur nepieciešamības gadījumā meklēt medicīnisko palīdzību.

  • Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 darbosies visu diennakti. Medicīniski padomi tiek sniegti saaukstēšanās, drudža, galvassāpju, kakla un ausu sāpju, vemšanas, caurejas, nelielu traumu vai hronisku slimību saasinājuma u.c. vienkāršu saslimšanu gadījumos.
  • Protests skars tikai valsts apmaksātos pakalpojumus. Maksas pakalpojumi tik un tā būs pieejami.
  • Protestu laikā tiks nodrošinātas daudzveidīgas medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējas - dežūrārstu un pediatru, feldšerpunktu, steidzamās medicīniskās palīdzības punktu (traumpunktu), uzņemšanas nodaļu u.c. sniegtie pakalpojumi. Šajās vietās varēs saņemt virkni pakalpojumu, ko parasti sniedz ģimenes ārsti - slimības lapas, receptes, izziņas un tml. Vietu un kontaktu saraksts: http://www.vmnvd.gov.lv/…/mediciniskas-palidzibas-sanemsana… interaktīvā karte ar vietām, kur saņemt palīdzību: https://vmnvd.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html…

Uzmanību! Pirms vērsties pēc palīdzības pie citiem ārstiem, vēlams vispirms sazināties ar ģimenes ārsta praksi un lūgt izrakstu no savas pacienta ambulatorās medicīniskās kartes, kas ietver informāciju par pacienta slimību diagnozēm, alerģijām, lietotajiem medikamentiem un citu informāciju par pacienta veselības stāvokli un ārstēšanu. Izraksta uzrādīšana sniegs būtisku informāciju dežūrārstam vai citam speciālistam, pie kura pacients vērsīsies laikā, kad ģimenes ārsts nebūs pieejams.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.