2.lapa
Grūtniecības laikā noteikti nevajadzētu pavisam atteikties no sāls, jo tā ir vajadzīga mūsu organismam. Inga Pūce izklāsta desmit labākās sāls īpašības:
1. uzlabo asinsvadu veselību un samazina asinsspiedienu;
2. nodrošina veselīgas plaušas un uzlabo elpošanas funkcijas;
3. veicina stabilu pH līdzsvaru šūnās;
4. samazina novecošanās pazīmes;
5. veicina veselīgu miegu;
6. uzlabo gremošanas procesus;
7. samazina vēdera pūšanos un aizcietējumus;
8. novērš muskuļu krampjus;
9. uzlabo ūdens vielmaiņu;
10. stiprina kaulus.
Protams, jāatceras, ka pārmērīga sāls uzņemšana nenodrošinās visu labo sāls īpašību izpaušanos mūsu organismā. Ikdienā uzturā nevajadzētu lietot vairāk kā 5 gramu sāls. Uztura speciāliste Inga Pūce iesaka ikdienā uzturā lietot arī mazāk cukura, izvēlēties mazāk, bet labākus taukus, ēst produktus, kuros ir vairāk šķiedrvielu, lietot tikai dabīgus aromatizētājus, kā arī izvairīties no ģenētiski modificētiem pārtikas produktiem.