Sāls grūtniecības laikā - jā vai nē?

© Gatis Gierts/ F64 Photo Agency

2.lapa

Grūtniecības laikā noteikti nevajadzētu pavisam atteikties no sāls, jo tā ir vajadzīga mūsu organismam. Inga Pūce izklāsta desmit labākās sāls īpašības:

1. uzlabo asinsvadu veselību un samazina asinsspiedienu;

2. nodrošina veselīgas plaušas un uzlabo elpošanas funkcijas;

3. veicina stabilu pH līdzsvaru šūnās;

4. samazina novecošanās pazīmes;

5. veicina veselīgu miegu;

6. uzlabo gremošanas procesus;

7. samazina vēdera pūšanos un aizcietējumus;

8. novērš muskuļu krampjus;

9. uzlabo ūdens vielmaiņu;

10. stiprina kaulus.

Protams, jāatceras, ka pārmērīga sāls uzņemšana nenodrošinās visu labo sāls īpašību izpaušanos mūsu organismā. Ikdienā uzturā nevajadzētu lietot vairāk kā 5 gramu sāls. Uztura speciāliste Inga Pūce iesaka ikdienā uzturā lietot arī mazāk cukura, izvēlēties mazāk, bet labākus taukus, ēst produktus, kuros ir vairāk šķiedrvielu, lietot tikai dabīgus aromatizētājus, kā arī izvairīties no ģenētiski modificētiem pārtikas produktiem.

Veselība

Būt aktīvam ir viena no labākajām lietām, ko varat darīt savas veselības labā. Un nekad nav par vēlu sākt. Aktīvam darbam vai aktīvai darbībai, ja vēl neesat sācis būt aktīvs, tad ziniet, ka ir noteiktas priekšrocības, kas var: