NENOKAVĒ: Aprūpes māsas dalīsies pieredzē pacientu aprūpē

© f64

Šodien Latvijas Anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes un Onkoloģiskās aprūpes māsas konferencē dalīsies pieredzē par onkoloģiskajiem pacientiem dažādos aprūpes posmos, liecina Latvijas Māsu asociācijas mājaslapā pieejamā informācija.

Māsas dalīsies pieredzē par dažādām ar onkoloģisko pacientu aprūpi saistītām tēmām, tostarp par katetru lietošanas nosacījumiem un infekciju kontroli, ķīmijterapijas ievades veidiem, aprūpi onkohematoloģiskiem pacientiem ar mukozītu, onkoloģisko pacientu aprūpi neatliekamās palīdzības un uzņemšanas klīnikās, kā arī par hemofilijas pacientu aprūpi akūtās situācijās un darba aizsardzības dienesta aktualitātēm.

Konferencē par šīm tēmām runās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas virsmāsas, kā arī onkoloģiskā māsa Ilona Babre, kura konferencē runās par vēža stigmu kā onkoginekoloģisko pacientu agrīnas diagnostikas un ārstēšanas kavētāju.

Tāpat konferencē tiks pārrunātas Māsu asociācijas Anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsu un Onkoloģiskās aprūpes māsu apvienības aktualitātes un notiks diskusijas.

Konferences norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā, un to organizē Māsu asociācijas Anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsu un Onkoloģiskās aprūpes māsu apvienības.