Vai zināji, ka ausis nemaz nav jāmazgā?

© f64

Izrādās, ka ausis nemaz nav jāmazgā, bet gan tikai jāattīra no sēra. Turklāt tās nedrīkst tīrīt ar higiēniskajiem kociņiem, uzsver otolaringologs Valdis Dambergs.

Zīmīgi, ka ausu sērs nav nekas slikts, bet gan nepieciešama parādība, jo tas dezinficē mūsu dzirdes orgānus. Drīzāk jāsāk satraukties, ja sēra ausīs nav pavisam, ziņo portāls riga.lv.

f64

Interesanti, ka cilvēki jau ļoti sen ausis mēdz tīrīt ar tā saucamajiem ausu kociņiem, kas patiesībā nemaz nav paredzēti ausīm, bet gan kosmētikas noņemšanai vai uzklāšanai. Arī izrādās, ka ausis nav jāmazgā katru dienu, attīrīšanai no sēra nav nekādas jēgas, tieši sērs tīra pašas ausis.

Ar šiem saucamajiem kociņiem pastāv risks, ka tiek pārdurta bungādiņa, kas ir plānāka pat par papīru. Ausis ir pietiekami izmazgāt no ārpuses tad, kad mazgājat galvu. Bet, ja grib izmazgāt auss gliemeni, tad ausis jātīra ne dziļāk par rādītājpirksta galu, komentē otolaringologs Valdis Dambergs.

Veselība

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmdien, 14.oktobrī, rīkos preses konferenci, kurā speciālisti aicinās iedzīvotājus vakcinēties pret gripu un Covid-19, kā arī informēs par šīs sezonas vakcinēšanās aktualitātēm, aģentūru LETA informēja SPKC.

Svarīgākais