Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

ŠIS NAV JOKS: Dušas vietā izmanto dārza šļūteni

© Ekrānuzņēmums no video/Jordan Knock

23 gadus jaunās sievietes Nikolas Luisas ikdiena ir ārkārtīgi sarežģīta. Šī sieviete, kura saskārusies ar pataloģisko aptaukošanos, vairs nevar ietilpt caur vannasistabas durvīm, jo svars sasniedz līdz 310 kilogramiem. Dušas vietā nākas izmantot vien dārzā esošo šļūteni.

Šobrīd Nikola ir precējusies ar vīru Čārliju, abiem ir divi bērni, ko palīdz pieskatīt sievietes vecāki, jo Nikola to nespēj paveikt sava svara dēļ. Ikdienā rodas dažādas grūtības. ''Šobrīd esmu liela, ka pacelties pašai uz savām kājām un apgriezties ir ļoti grūti,''komentē Nikola Luisa.

Sieviete viena pati nekur nevar pārvietoties, visbiežāk tas notiek vīra Čārlija pavadībā. Piemēram, abi kopā dodas iepirkties. Ja tas ir ārpus mājas, Nikola pārvietojas tikai ratiņkrēslā, lai ātri nepiekustu un būtu vieglāka pārvietošanās, vēsta tlc.com.

Ekrānuzņēmums no video/Jordan Knock

Vīrs Čārlijs palīdz no rītiem, tā kā sieviete vairs nespēj iekļūt caur vannasistabas durvīm, jo vienkārši vairs nespēj tikt iekšā, šobrīd kā alternatīva izmantota dārza šļūtene, kam pieslēgts siltais ūdens, lai Nikolu varētu nomazgāt.

Vannasistaba nav vienīga lokācija, kur Nikolai ir grūtības uzturēties. Līdzīgi ir arī virtuvē. Kaut arī virtuves durvis ir pietiekami lielas, lielā ķermeņa dēļ ir grūti pārvietoties, apgriezties, kur nu vēl gatavot. Tieši tamdēļ, sieviete gatavo turpat uz dzīvojamās istabas dīvana.