SPĒLE PAR ZIEDOJUMIEM: Dodies uz basketbola spēli un atbalsti vēža pacientus

© F64

Šodien, 3.jūnijā, kampaņas "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" ietvaros, norisināsies solidaritātes gājiens vēža pacientu atbalstam "Ejam kopā, lai dzīvotu!", kuru jau septīto gadu pēc kārtas organizē vēža pacienšu atbalsta biedrība "VITA" un Latvijas Basketbola savienība. Pulcēšanās gājienam pie Brīvības pieminekļa Rīgā no plkst.15.30.

Gājienā aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas paust atbalstu vēža pacientiem - tie kuri paši ir saskārušies ar vēžas diagnozi vai pazīst kādu, kuru tā skārusi, mediķi, kuri ikdienā strādā ar vēža pacientiem, uzņēmumi, kuriem rūp savu darbinieku veselība un visi citi, kuri uzskata, ka vēža pacienti Latvijā ir pelnījuši saņemt efektīvu ārstēšanu unlielāku valsts atbalstu. Ikviena cilvēka klātbūtne ir emocionāls atbalsts tiem, kuriem šobrīd dzīvē ir ienācis izaicinājums - vēzis.

Gājiens "Ejam kopā, lai dzīvotu!" sāksies plkst.15.50 pie Brīvības pieminekļa. Plānots, ka gājiena maršruts vedīs pa Brīvības ielu līdz Dailes teātrim un tālāk pa Bruņinieku ielu līdz Arēnai Rīga. Tām vēža pacientēm, kuras šobrīd saņem terapiju un citiem, kuri nevar kājām veikt visu gājiena distanci, būs iespēja piedalīties gājienā, braucot īpašajā kampaņas autobusā.

Gājiens noslēgsies ap 16.35 pie "Arēna Rīga", kur gaisā tiks palaisti rozā baloni, kas simbolizē vēža pacientu cerības uz izārstēšanos.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Plkst.17.00 sāksies Rozā lentītes labdarības spēle starp Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību un Baltkrievijassieviešu basketbola izlasi. Aicinām visus spēles apmeklētājus būt zālē jau plkst. 16.50 kad "Arēna Rīga" zālē tiks izsauktas spēles dalībnieces.

Ieeja spēlē par ziedojumiem. Visi no spēles iegūtie līdzekļi, sadarbībā ar "Ziedot.lv", tiks novirzīti smagi slimu vēža pacientu ārstēšanai.

Spēles starplaikā - Latvijas Onkologu asociācijai tiks pasniegta mākslinieka Andra Purviņa glezna kā pateicība ārstiem par milzīgo darbu, ko viņi ikdienā veic, palīdzot sievietēm, kuras cīnās ar krūts vēzi.

Vēl pirms gājiena, no plkst.12.00 - 16.00 pie Brīvības pieminekļa būs pieejama kampaņas INFO telts, kur varēs saņemt dažādus informatīvos materiālus un MFD mobilais mamogrāfs. Sievietes vecumā no 50 - 69 gadiem, uzrādot ģimenes ārsta nosūtījumu vai valsts apmaksātās krūšu veselības pārbaudes uzaicinājuma vēstuli, varēs bez maksas pārbaudīt savu krūšu veselību.

Kampaņu "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" jau septīto gadu organizē Latvijas Basketbola savienība un krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "VITA". Šī gada kampaņas mērķis ir pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai diagnostikai, bet arī vēža ārstēšanai.

Neskatoties uz faktu, ka ir ievērojami uzlabojušās diagnostikas iespējas pirmreizējiem vēža pacientiem, un vēzis arvien biežāk tiek atklāts 1.stadijā, mirstības rādītāji joprojām ir ļoti augsti - 2016.gadā no krūts vēža mirušas 456 sievietes. Tāpēc ir svarīgi turpināt cīņu par to, lai vēzis kļūtu par ārstējamu slimību.

Plašāka informācija par kampaņas "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" aktivitātēm: https://www.facebook.com/Laidzivotu/

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".