Rīgā teju divus gadus vecs bērns izkrīt pa logu

© Jānis Vevbrālis, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī Rīgā kāds gadu un astoņu mēnešus vecs zēns izkrita pa otrā stāva logu apmēram septiņu metru augstumā, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Bērns ar galvas traumu tika nogādāts slimnīcā.

Vienlaikus Rīgā kāds astoņus gadus vecs zēns izkrita no divstāvīgas gultas apmēram 1,5 metru augstumā. Bērns guva galvas un rokas traumas.

Savukārt kāds cits astoņus gadus vecs zēns, ņemot tējas krūzi, uzlēja šķidrumu sev uz augšstilbiem. Bērns ar abu augšstilbu termiskiem apdegumiem tika nogādāts slimnīcā.

Jau ziņots, ka kopumā mediķi pagājušajā diennaktī saņēma 1247 izsaukumus, no tiem 204 bija saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Veselība

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests plāno samazināt brigāžu skaitu nakts stundās, pamatojot to kā darbu efektivitātes rādītāju uzlabošanā. Taču patiesais iemesls šādām pārmaiņām ir uzdevums samazināt budžeta izdevumus valsts pārvaldē, un nākamā gada budžeta projektā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam paredzēts izdevumu samazinājums par 1,6 miljoniem eiro.

Svarīgākais