Meklē Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja amata kandidātus

© F64

Veselības ministrija (VM) izsludinājusi konkursu uz vakanto Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā ''Latvijas Vēstnesis''.

Kandidātiem jābūt iegūtai akadēmiskajai augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai medicīnā, ekonomikā vai vadībzinībās. Tāpat pretendentiem jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Bez jau minētā pretendentiem jābūt ar praktisko darba pieredzi tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz kapitālsabiedrības attīstību, darbības stratēģijas īstenošanu, administratīvo un pārmaiņu vadību. Tāpat kandidātiem jābūt izpratnei par Austrumu slimnīcas darbības stratēģijas realizēšanu, tai skaitā attīstības un stratēģisko plānošanu.

No pretendentiem tiek prasīta arī nevainojama reputācija.

Uz slimnīcas priekšsēdētāja amatu iespējams pieteikties 20 dienu laikā.

Sīkāka informācija par prasībām un pieteikšanos iespējams atrast ''Latvijas Vēstnesī".

Jau ziņots, ka Austrumu slimnīcas līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viesturs Boka pagājušajā nedēļā iesniedza atlūgumus. Tas notika dienu pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) Veselības ministrijai bija nosūtījusi revīzijas projektu par slimnīcas vadības darba efektivitāti.

Veselības ministre Anda Čakša pastāstīja, ka revīzijas projektā paustie secinājumi par RAKUS efektīvu pārvaldību ir slikti. Tajā esot secināts, ka finansējums nav izmantots efektīvi. Čakša norādīja, ka slimnīcā joprojām nav notikusi laboratoriju apvienošana, bet tā vietā ir izmantots neefektīvs ārpakalpojums, proti, slimnīcai pašai šo pakalpojumu nodrošināt būtu lētāk.

Ministre arī uzsvēra, ka laikā, kad veselības aprūpei ir nepietiekams finansējums, svarīgi, ka procesi tiek organizēti pareizi un caurskatāmi. Darbi slimnīcas valdei neesot vedušies arī ar pacientu plūsmu organizēšanu.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais