Dāvinājums LOR klīnikai

© Publicitātes foto

P. Stradiņa slimnīcas Otorinolaringoloģijas klīnika saņēmusi dāvinājumu – iekārtu LOR izmeklējumiem – videofibrorinolaringoskopu.

Ar šādas iekārtas palīdzību būs iespējams operatīvi izmeklēt pacientus, kuriem ir balsenes stenoze jeb aizsprostojums, kas nereti izpaužas smakšanā, dažkārt tā var būt asiņojoša. Šādos gadījumos pacienta apskate caur kaklu ir ļoti apgrūtinoša. “Fibroskopa mazais diametrs nerada diskomforta sajūtu pacientam. Šo smalko ierīci ievada caur degunu balsenē, lai novērtētu, cik procentuāli plaša ir stenoze, kāda ir nosprostojuma lokalizācija,” stāsta Otorinolaringoloģijas klīnikas vadītājs Dins Sumerags skaidro. Viena no šīs ierīces lielākajām priekšrocībām ir arī tā, ka to var pārnēsāt, tai ir ekrāns, kur iespējams analizēt iegūto attēlu un saglabāt to tālākai izpētei. Aparāts palīdzēs agrīno veidojumu augšējos elpceļos diagnostikā. Šādas iekārtas cena ir desmit tūkstoši eiro, un ziedotājs ir uzņēmējs Gatis Zvirbulis, kura labā griba ir atbalstīt Otorinolaringoloģijas klīnikas attīstību.



Veselība

„Pacientiem ir jābūt pietiekami aktīviem, lai cīnītos par savām tiesībām, un viena no formām ir biedrība,” tā TV24 raidījumā „Uz līnijas. Dzīvesveids” sacīja neiroloģe-algoloģe Ligita Smeltere. Viņa kopā ar domubiedriem aicina veidot Parkinsona slimības pacientu biedrību.

Svarīgākais