PALĪDZI: Mazā Anastasija var vēl atveseļoties no smagās slimības

© Biedrība "Autisma atbalsta punkts Rēzeknē"

Biedrība "Autisma atbalsta punkts Rēzeknē" vēlas palīdzēt vairākiem ar autismu slimiem bērniem, kuru cerības uz normālu dzīvi joprojām pastāv.

Biedrība "Autisma atbalsta punkts Rēzeknē" informē, ka 2016.gada novembrī uz Rēzekni atbrauca Krievijas klīnikas "Prognozmed" speciālisti, neirologs un psihologs, lai apskatītu 16 bērnus. Viņi noteica ka 10 bērniem viņi spēj palīdzēt.

Anastasijai Burovai no Rēzeknes ir uzstādīta diagnoze - Antenatāls CNS bojājums. Sasniedzot 2,5 gadu vecumu, meitene sāka spert pirmos soļus. Kustības bija nestabilas un saspringtas.

Pašlaik Anastasija joprojām nerunā, nespēj izpildīt vienkāršus lūgumus, nespēj ilgi koncentrēt uzmanību, ir problēmas ar komunikāciju. Visu šo laiku meitene nemitīgi ir veikusi rehabilitācijas, apmeklējusi logopēdu, reitterapiju, veikusi fizioterapijas procedūras un cītīgi darbojās mājās, bet bērna attīstība virzījās uz priekšu ļoti lēnā tempā.

Beidzot ārsti Sanktpēterburgas neiroloģijas centrā ir devuši cerības, ka Anastasija varētu izveseļoties, bet, lai tas notiktu, procedūru kursam nepieciešami lieli finansiālie līdzekļi.

Biedrībai "Autisma atbalsta punkts Rēzeknē" tagad ir jauna mācību klase, Metālistu ielā 2, Rēzeknē, kurā bērniem ar īpašām vajadzībām tiek organizētas sekojošas izglītojošās un attīstošās nodarbības:

  • ergoterapeita nodarbības;
  • logopēda nodarbības;
  • mūzikas un mākslas terapiju nodarbības;
  • smilšu un ūdens terapiju nodarbības;
  • pasaku terapijas grupu nodarbības;
  • psihologa konsultācijas.

Tā kā biedrība blakus klasē ir ierīkojusi arī nelielu fizioterapijas kabinetu, tad no 2016.gada decembra bērniem ir pieejama arī fizioterapija un masāžas. Diemžēl pašvaldības finansējums ir nepietiekošs kvalitatīvai paredzēto aktivitāšu īstenošanai, jo nepieciešams pašiem algot speciālistus, kuri vadīs paredzētās nodarbības, bez tam telpa ir vienkārši jāiekārto bērnu ar īpašām vajadzībām apmācībai (attiecīgas mēbeles, televizors, mūzikas centrs, atpūtas stūrītis).

Sākot no 2016.gada septembra līdz 2016.gada decembrim kaut uz vienu nodarbību mūsu klasē bija 52 bērni ar īpašām vajadzībām gan no Rēzeknes un Rēzeknes novada, gan no Ludzas un Kārsavas novadiem, Madonas, Līvāniem, Daugavpils, Balviem un Rīgas, arī Saldus un Liepājas.

Ja vēlaties atbalstīt biedrības darbu un centienus uzlabot cilvēku ar autisma spektra traucējumiem dzīvi, esiet laipni aicināti atbalstīt apvienību ar ziedojumu! Biedrībai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Pārskaitījumu var veikt uz bankas kontu ar norādi "Ziedojums":

Nosaukums:
Biedrība "Autisma atbalsta punkts Rēzeknē"
Vienotais reģistrācijas Nr.
40008190588
Juridiskā adrese
Kr.Valdemāra iela 4-70, Rēzekne, LV-4601
Bankas rekvizīti:
Bankas nosaukums
AS SWEDBANK
Bankas SWIFT kods
HABALV22
Projektam paredzētā IBAN konta numurs
LV09HABA0551034689577

Informācija par biedrību pieejama šeit: http://www.autismsrezekne.lv

Svarīgākais