VL-TB/LNNK politiķi skeptiski par viesstrādnieku ievešanu Latvijā

© F64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kopumā ir negatīvi noskaņota pret ideju par viesstrādnieku ievešanu valstī, jo tas var negatīvi ietekmēt vietējo jeb pastāvīgo iedzīvotāju pozīcijas darba tirgū, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Vienlaikus politiķis piebilda, ka var diskutēt par iespēju atsevišķās jomās nodarbināt ierobežotu skaitu augsti kvalificētu viesstrādnieku uz noteiktu laiku.

Raugoties kopumā, viesstrādnieku ievešana pilnīgi noteikti atstās ietekmi uz vietējo iedzīvotāju darba tirgu, norādīja politiķis. Lai gan uzņēmējiem ir prasība pēc darbiniekiem, tomēr Latvijā joprojām ir pietiekami augsts bezdarba līmenis, tajā skaitā Latgalē, sacīja Bērziņš.

Pašlaik mēs cīnāmies, lai pieaugtu cilvēku atalgojums, bet viesstrādnieku ievešana veicinātu tā pazemināšanos, pauda nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs. Jaunajiem strādniekiem tiktu maksātas minimālās algas vai tuvu tām, tāpēc cilvēki, kas pašlaik strādā šajos amatos, tiktu no tiem atbrīvoti, situāciju modelēja politiķis.

Kā ziņots, atsevišķu nozaru pārstāvji ir vērsuši uzmanību atbilstoša darbaspēka trūkumam, ko varētu risināt plašāka viesstrādnieku piesaiste.

Svarīgākais