4.lapa
4. mīts. Gatavojot ēdienu, vērtīgās uzturvielas no augļiem un dārzeņiem tikpat pazūd.
Lai nodrošinātu, ka gatavošanas procesā augļos un dārzeņos saglabājas pēc iespējas vairāk vērtīgo uzturvielu, dārzeņus labāk cept krāsnī (ja iespējams, nemizojot), tvaicēt vai vārīt nelielā ūdens daudzumā, bet taukvielas labāk pievienot gatavošanas beigās. Ilgstoši sautējot vai cepot, uzturvielas tiek zaudētas vairāk. Tāpat vēlams katrai ēdienreizei sagatavot tikai tik daudz ēdiena, cik tajā reizē apēdīsiet, jo arī gatava ēdiena uzglabāšana un atkārtota sildīšana palielina uzturvielu zudumu. Ja izvēlaties gatavot saldētus dārzeņus, tos jātvaicē vai jāliek vārīties verdošā ūdenī - tā iegūsiet pilnvērtīgāku un uzturvielām bagātāku maltīti.