TOP 5 mīti par dārzeņu un augļu uzturvērtību ziemā

© Saulius Žiūra, F64 Photo Agency

4.lapa

4. mīts. Gatavojot ēdienu, vērtīgās uzturvielas no augļiem un dārzeņiem tikpat pazūd.

Lai nodrošinātu, ka gatavošanas procesā augļos un dārzeņos saglabājas pēc iespējas vairāk vērtīgo uzturvielu, dārzeņus labāk cept krāsnī (ja iespējams, nemizojot), tvaicēt vai vārīt nelielā ūdens daudzumā, bet taukvielas labāk pievienot gatavošanas beigās. Ilgstoši sautējot vai cepot, uzturvielas tiek zaudētas vairāk. Tāpat vēlams katrai ēdienreizei sagatavot tikai tik daudz ēdiena, cik tajā reizē apēdīsiet, jo arī gatava ēdiena uzglabāšana un atkārtota sildīšana palielina uzturvielu zudumu. Ja izvēlaties gatavot saldētus dārzeņus, tos jātvaicē vai jāliek vārīties verdošā ūdenī - tā iegūsiet pilnvērtīgāku un uzturvielām bagātāku maltīti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Vēža slimniekiem jau tā ir emocionāli smagi, bet Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) drūmās telpas un palātas liek justies vēl baisāk. Novecojušas iekārtas un operāciju bloki, kas izskatās kā iestrēguši astoņdesmitajos gados, vēsta 360TV Ziņas.

Svarīgākais