Vairākas narkotiskās un psihotropās vielas iekļauj aizliegto vielu sarakstā

© Valsts policija

Valdība šodien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādātos grozījumus likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību", kas paredz kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu papildināt ar vielām, kurām Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) noteicis pagaidu aizliegumu.

Tas darīts, lai nepieļautu šo vielu atgriešanos apritē. Sarakstu paredzēts papildināt arī ar citām vielām, kas ir bīstamas sabiedrības veselībai, tostarp ar vielām, kurām piemērojami kontroles pasākumi saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes īstenošanas lēmumu.

Sarakstā iekļautas tādas vielas kā "U-47700", kas ir opioīdais analgētiķis, kas izstrādāts, izmantojot iepriekš zināmu un Latvijā kontrolei pakļautu opioīdu "AH-7921".

Iecerēts, ka izmaiņas stāsies spēkā 17.martā.

Veselība

Trauksmi par iespēju pacientiem šogad nodrošināt valsts apmaksātus pakalpojumus ceļ slimnīcas. Naudas trūkst un situācija ar katru mēnesi tikai pasliktinās. Arī Gulbenes slimnīcā, kur par valsts naudu šogad vairs nav pieejams acu ārsts, LORs, rehabilitācija bērniem un pieaugušajiem, pat dienas stacionārs un vēl virkne citu pakalpojumu. Veselības ministrija aicina iedzīvotājus vērsties citās ārstniecības iestādēs, taču uzrunātie mediķi uzsver, ka tas nav risinājums, jo kvotas izsmeltas teju visās Latvijas slimnīcās, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais