Daugavpils slimnīcā vairāki pacienti inficēti ar hepatītu; veikta pārbaude

© F64

Daugavpils slimnīca veikusi iekšējo pārbaudi saistībā ar vairāku pacientu inficēšanu ar hepatītu B, aģentūru LETA informēja SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Reinis Joksts.

"Man ir informācija par sešu slimnīcas pacientu inficēšanu ar hepatītu B. Taču norādīt uz konkrēta darbinieka vainu ir ļoti grūti, īpaši, ja arī pats darbinieks norāda, ka, veicot procedūru, visu darījis pareizi," pauda slimnīcas vadītājs.

Viņš pastāstīja, ka inficēšanās varētu būt notikusi vienā no nodaļām un pie atbildības saukta darbinieku grupa, kas pašlaik vairs neveic noteiktās procedūras. Paredzētas arī citas izmaiņas nodaļas darbā un slimnīcā kopumā, taču tās plānots ieviest janvārī.

Joksts pavēstīja, ka izmeklēšana slimnīcā notika paralēli Veselības inspekcijas pārbaudēm, uzreiz pēc tam, kad konstatēti bijušo slimnīcas pacientu saslimšanas gadījumi.

"Esam ļoti liela slimnīca, viena no lielākajām Latvijā. Un pacienti var būt pārliecināti - slimnīca ir droša," atzina ārstniecības iestādes vadītājs.

Veselība

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.