IDEJAS svētku galdam, lai uz tā būtu bērniem veselīgs cienasts

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

3.lapa

Ātrie riekstu cepumi

Izvēlies sev tīkamākos riekstus un sablenderē. Pievieno sasmalcinātas dateles, aprikozes un rozīnes, pārlej ar nelielu daudzumu medus, lai masa saliptu kopā. Masu klāj uz rudzu sausmaizītēm un dažas minūtes cep cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā. Kārums gatavs!

Plānās pankūkas bez cukura

Gatavo plānās pankūkas pēc klasiskās receptes, taču nepievieno cukuru un sāli. Šādā veidā pankūkas iegūs neitrālu garšu. Pankūkas var salocīt trīsstūros vai satīt rullīšos un pasniegt ar pašgatavotu ievārījumu, augļu salātiem vai saldētām vasaras ogām.

Augļu rullīši

Saldi, gardi un krāsaini ir arī augļu rullīši! Tos iespējams pagatavot, izmantojot tikai vienu sastāvdaļu - ogas, bet var pievienot arī kādu augli vai cukuru. Video recepti skaties šeit: https://www.rimi.lv/berniem/uzturs/veseligi-naski-auglu-rullisi.html.

Speciālisti uzsver - pat, ja uz svētku galda, pie kura pulcējaties, atrodas arī neveselīgi saldumi un našķi, šajā brīdī bērnu nevajag ierobežot. "Tāpēc tas ir svētku galds, lai pie tā nevienu neaudzinātu un nemoralizētu par veselīgumu," rosina atcerēties uztura speciāliste.

Svarīgākais