Tiesībsargs nākamgad pievērsīsies medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu regulējumam

© f64

Tiesībsargs Juris Jansons nākamajā gadā ieplānojis pilnveidot medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanas normatīvajā regulējumā. J. Jansons šodien ikgadējā konferencē uzsvēra, ka nākamajam gadam izvirzīti vairāki mērķi.

Viņš solīja strādāt pie cilvēku audu un orgānu izņemšanas normatīvā regulējuma Latvijā un tā atbilstību Eiropas Padomes Konvencijai par cīņu pret cilvēku orgānu tirdzniecību.

Jansona redzeslokā būs arī cilvēku tirdzniecības novēršanas politikas novērtēšana, kā arī nabadzības un sociālās atstumtības mazināšana, sociālās drošības tīkla efektivitāte.

2017.gadā Tiesībsarga birojs pievērsīsies arī ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām monitoringam, vienlaikus strādājot ar deinstitucionalizācijas procesa ieviešanas uzraudzību, tajā skaitā, īstenošanu bērnu interesēs, nevis naudas apgūšanu.

Tiesībsargs uzsvēra, ka viena no nākamā gada prioritātēm būs arī diskriminācijas mazināšana mazu bērnu vecāku darba tiesiskajās attiecībās. Tāpat tiks vērsta uzmanība arī uz valsts pārvaldes darba efektivitāti un bērnu līdzdalības veicināšanu.

Jansons solīja turpināt izpēti bērnu sociālās un medicīniskās rehabilitācijas jomā un meklēt risinājumus identificētajām sistēmiskajām problēmām.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais