Reģistrēti jauni gripas gadījumi; pieci cilvēki nogādāti slimnīcā

© F64

Pagājušajā nedēļā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringā iekļautajās ģimenes ārstu prakses reģistrēti trīs gribas saslimšanas gadījumi, liecina SPKC monitoringa dati.

Divi gripas gadījumi reģistrēti Rīgā, bet viens - Jūrmalā. Viens no saslimušajiem ir bērns vecumā līdz četriem gadiem. Kopš sezona sākuma pavisam ziņots par 18 gripas gadījumiem.

Savukārt slimnīcā ar gripu pagājušajā nedēļā nonākuši pieci cilvēki - trīs Rīgā un divi Daugavpilī. Trīs no šiem cilvēkiem ir bērni vecumā no pieciem līdz 14 gadiem. Kopš sezonas sākuma hospitalizēti 12 pacienti gripas gadījumos un viens pacients gripas izraisītās pneimonijas gadījumā.

Tāpat arī aizvadītajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā noteikti trīs A tipa gripas vīrusi. Kopš sezonas sākuma laboratoriski ir apstiprināti pavisam desmit gripas gadījumi.

Saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā palielinājusies par 1,8%. Kopumā reģistrēti 1120,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Vairāk par vidējo rādītāju ar akūtajām augšējo elpceļu infekcijām slimots Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī.

Veselība

Mūsdienu straujajā pasaulē dzīvesveida līdzsvarošana ir kļuvusi kritiskāka nekā jebkad agrāk. Darbs, ģimene, sociālās saistības un personīgā labklājība var būt biedējošs uzdevums, taču līdzsvara sasniegšana ir būtiska fiziskajai un garīgajai veselībai.

Svarīgākais