Diēta: Katrai dienai savu krāsu

© Shutterstok

Katra auga dabiskā krāsa iedarbojas uz cilvēku gan psiholoģiski gan fizioloģiski, radot nozīmīgu ietekmi uz cilvēka veselību kopumā. Diētas pamatprincips – katru dienu ēst ogas, augļus un dārzeņus kādā noteiktā krāsā. Diētu var ievērot nedēļu un mēnesi, bet, ja ļoti iepatīkas, šiem ieteikumiem var sekot visu mūzu. Diētas pamat mehānisms ir līdzīgs monodiētai, kad noteiktu produktus var ēst, cik vien lien iekšā. Mēneša laikā iespējams atbrīvoties no diviem kilogramiem liekā svara.

Pirmdiena - baltā

Vārīti kartupeļi, banāni, rīsi, piens, Mocarella siers, makaroni, kokosrieksta mīkstums, novārīta baltā vistas gaļa, ziedkāposti.

Baltajos produktos ir daudz ogļhidrāti, tāpēc ar tiem vajadzētu būt uzmanīgiem, ja vien neplānojiet pieņemties miesās. Baltais atvēsina un atdod enerģiju.


Otrdiena - sarkanā

Sarkanās pupiņas, tomāti, šķiņķis, ķirši, sarkanvīns, saldie sarkanie pipar, kajenas pipari, dzērvenes, bietes, sarkanās vīnogas un āboli. Spilgto krāsu piešķir flavonoīdi, kas ir spēcīgāks antioksidants par C vitamīnu. Sarkanvīnā esošie flavoīdi sargā sirds veselību.

Sarkanās krāsas augi stimulē asinsriti un trīskārtīgi uzlabo muskuļu tonusu.


Trešdiena - zaļā

Zaļie lapu salāti, zaļie galviņkāposti, kivi, zaļā tēja, gurķi, jūras kāposti. Briseles kāposti un brokoļi ir nozīmīgi hrolofila un magnija avoti, kas nepieciešams nervu un muskuļu darbībai, kā arī hormonālā līdzsvara nodrošināšanai. Zaļais nomierina un atslābina, taču neveicina novājēšanu, tāpēc zaļās dienas nevajadzētu rīkot pārāk bieži.


Ceturtdiena - oranžā

Burkāni, papaijā, lasis, mango, smiltsērkšķis, ķirbis. Arbūzi, mango, burkāni, aprikozes, persiki, papaijā un tomāti ir bagāti ar karotīnu saturošām vielām, piemēram, beta karotīnu un likopēnu.

Oranžais palielina apetīti. Tomēr neatkarīgi no apēstā daudzuma oranžās krāsas produkti neveicina svara pieaugumu. Tā uzskata diētas autori.


Piektdiena - violetā

Baklažāni, tumšās vīnogas, kazenes, zilenes, mellenes, upenes, plūmes un estragons.

Violetais palēnina vielmaiņu, izraisa miegainību.


Sestdiena - dzeltenā

Ananāss, persiki, aprikozes, saldie dzeltenie pipari, kabači, dzeltenie āboli, kukurūza, zelta rīsi, nogatavināts siers, medus, alus, olas dzeltenums.


Kukurūza un dzeltenā paprika bagāti ar spēcīgiem antioksidantiem. Sinepes un kurkuma satur kurkumīnu - antioksidanu ar pretiekaisuma īpašībām.

Dzeltenā krāsa uzlabo garastāvokli. Tā spēj pārslēgt domas par ēšanu uz intelektuālām pārdomām.


Svētdiena - atslodzes diena

Tikai minerālūdens

Sagatavots pēc: pareizs-uzturs.com

Svarīgākais