Sejas maskas katrai dienai

© Shutterstok

Ja vien sievietei ir vēlēšanās un laiks par sevi parūpēties, mājās gatavotās sejas maskas no dabiskām izejvielām ir lielisks veids, kā pabarot, mitrināt un atjaunot sejas ādu, ļaujot tai atgūt veselīgu mirdzumu. Piedāvājam septiņas receptes katrai nedēļas dienai.

PIRMDIENA

Auzu pārslas

Nedēļas pirmajā dienā sejas ādai īpaši nepieciešama enerģija, tāpēc vislabākā būs barojoša sejas maska. To pagatavo no samaltām auzu pārslām: tās pārlej ar karstu ūdeni un atstāj uz desmit minūtēm. Iegūto masu klāj uz attīrītas sejas ādas un tur pusstundu. Noskalo ar siltu ūdeni. Šāda procedūra ļauj lieliski iesākt jaunu nedēļu.

OTRDIENA

Jogurts

Otrdienā nogurstam mazāk nekā nedēļas pirmajā dienā, tomēr ādai joprojām nepieciešama enerģija un barošana. Tāpēc šajā dienā sejas āda priecāsies par jogurta masku, jo tas ir produkts, kas labi mitrina ādu, bet nepadara to taukainu. Jogurta maska nekā īpaši nav jāgatavo - vienkārši uzklāj uz sejas dabisku bezpiedevu jogurtu un patur to pusstundu.

Noskalo ar siltu ūdeni.

TREŠDIENA

Māls

Nedēļas vidus ir īstais brīdis, lai dziļi attīrītu ādu, atbrīvojot to no toksīniem, un piesātinātu ar tai nepieciešamajām minerālvielām. Tas nozīmē, ka trešdienai vislabākā būs zaļo mālu maska, ko var iegādāties aptiekās vai fito preparātu veikalos. Zaļo mālu pulveri sajauc ar siltu ūdeni, līdz izveidojas viendabīga masa (tā nedrīkst būt pārāk šķidra). To klāj uz sejas, izņemot acu zonu, un tur 20-30 minūšu (līdz māls sacietē). Nomazgā ar siltu ūdeni.

•Taukainas ādas gadījumā zaļo mālu maska palīdz mazināt sejas spīdumu.

•Sausas ādas gadījumā ūdens vietā iesaka izmantot dabisko bezpiedevu jogurtu, bet pēc maskas noskalošanas uzklāt mitrinošu krēmu vai labas kvalitātes olīveļļu.

CETURTDIENA

Citrons un medus

Tuvojoties nedēļas nogalei, ir īstais laiks, lai uzspodrinātu un mitrinātu ādu. Šim nolūkam iesaka izmantot citronu un medu. Citronu sagriež smalkos gabaliņos, ūdens peldē uzsilda medu, sajauc kopā un klāj uz sejas. Tur pusstundu un noskalo ar siltu ūdeni.

PIEKTDIENA

Gurķis

Paldies Dievam, piektdiena ir klāt! Nedēļas pēdējā darbdienā sejas āda ir jau sagurusi, uzkrājusi toksīnus, tāpēc tai nepieciešama atsvaidzināšana, dziļa mitrināšana un elastības atjaunošana. Šajā gadījumā vislabākais būs svaigs gurķis. Maskas pagatavošana ir pavisam vienkārša: gurķi smalki sarīvē, pievieno pienu un ar vates plāksnīti klāj uz sejas. Ja nepieciešams atdzīvināt arī ādu ap acīm, iesaka apgulties un uz plakstiņiem uzlikt gurķu ripiņas. Pēc 20 minūtēm seju noskalo ar vēsu ūdeni.

•Sausas ādas īpašniecēm šādu masku iesaka uzklāt uz sejas arī vakarā pirms gulētiešanas.

SESTDIENA

Avokado

Nedēļas nogali var izmantot ne tikai atpūtai, bet arī sejas ādas pabarošanai. Pagatavojiet masku no avokado.

Tā kā tā sastāvs ir ļoti bagātīgs, nekādas citas piedevas nav pat vajadzīgas. Avokado saspaida ar dakšiņu, līdz izveidojas viendabīga masa, un klāj

uz sejas. Tur tik ilgi, kamēr apžūst, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

SVĒTDIENA

Lavanda

Svētdienā mūsu ādai nepieciešama atpūta un relaksācija, un šim nolūkam vislabākais būs lavandas ziedu novārījums. Aptiekās iespējams iegādāties kaltētu lavandu, un novārījuma pagatavošanas recepte ir uz iepakojuma. To atdzesē un ar novārījumā samērcētu vates plāksnīti notīra sejas ādu, neaizmirstot arī par kakla un dekoltē zonu. Viss, kas nepieciešams pēc tam - pilnvērtīgs miegs, lai ar jauniem spēkiem varētu iesākt jaunu darba nedēļu.