Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Veselība

"Biovela": No tirdzniecības izņemta visa produkcija, kurā konstatēja bīstamo baktēriju

© Gediminas Savickis, F64 Photo Agency

Viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Lietuvā "Biovela" pēc tam, kad Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) tā ražotajā auksti kūpinātajā "Mājas desā" konstatējis cilvēka veselībai bīstamo verotoksigēno E. Coli baktēriju, izņēmis visu produkciju, kurā konstatēta baktērija, no tirdzniecības Latvijā.

Savukārt Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests sācis rūpīgu kompānijas produkcijas pārbaudi.

"Biovela" vadītājs Žilvins Lenktaitis ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka uzņēmums no tirdzniecības tīkliem Latvijā izņēmis visu produkciju, kurā atklāta baktērija.

Savukārt Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektora vietnieks Vidmants Paulasks BNS paziņoja, ka notiek izmeklēšana, vai baktērija ir arī citos uzņēmuma ražotajos gaļas izstrādājumos. Pārbaudes rezultāti gaidāmi trešdien.

"Ja nekļūdos, Latvijā nonāca 80 kilogrami desas, kurā atklāta baktērija. Lietuvā šī partija nenonāca, tomēr neskatoties uz to ir sākta detalizēta izmeklēšana. Ir paņemti papildu paraugi," klāstīja Paulausks, norādot, ka dienests pārbaudi centīsies pabeigt pēc iespējas ātrāk.

Viņš piebilda, ka nevēlas spekulēt par spriedumiem, kā baktērija nonāca "Biovela" produkcijā, tomēr neizslēdza iespējamību, ka iemesls ir nekvalitatīvas izejvielas.

Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" apgrozījums pērn bija 103,018 miljoni eiro, kas ir par 10% mazāk nekā 2014.gadā, bet peļņa pieauga par 56,1% - līdz 1,102 miljoniem eiro.