Balvu un Gulbenes slimnīcu vadītājs: Alūksnes iedzīvotāji slimnīcas jautājumā tiek maldināti

© F64

Alūksnes iedzīvotāji jautājumā par savas pilsētas slimnīcas slēgšanu tiek lieki musināti un, iespējams, pat maldināti, tādējādi neļaujot viņiem izprast nepieciešamību reformēt vai sakārtot slimnīcu tīklojumu, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" valdes priekšsēdētājs Marģers Zeitmanis.

Zeitmanis pieļāva, ka tas tiekot darīts pat apzināti, jo tuvojas pašvaldību vēlēšanas un vietējai varai šāda lietu kārtošana ir parocīga.

"Vēlos kliedēt runas un mītus, ka mūsu slimnīcu apvienībai būtu izdevīga Alūksnes slimnīcas slēgšana. Gluži pretēji mēs esam par to, lai minētā ārstniecības iestāde attīstās un tās pakalpojumi ir nepieciešami. Protams, te būtiski uz attīstību skatīties no skata punkta, kā dzīvot tālāk un tāpēc ir nepieciešams veselības jomā sakārtot slimnīcu tīklojumu," sacīja Zeitmanis.

Pēc viņa domām reģionālajām slimnīcām ir jāizvērtē, kas nepieciešams to pacientiem, kādus pakalpojumus tā var un varētu sniegt.

Jau ziņots, ka šodien Alūksnes novada iedzīvotāji plāno piketēt pie Saeimas, lai paustu savu viedokli par to, kā alūksnieši varētu saņemt pilnvērtīgu medicīnisko aprūpi.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Svars, plānots, ka piketā piedalīsies 100 līdz 120 cilvēku. "Taču pēc zvaniem ir jūtams, ka piketā vēlas piedalīties arī tie Alūksnes novada iedzīvotāji, kuri šobrīd strādā Rīgā."

Kā skaidroja Svars, tiek plānots miermīlīgs pikets bez bļaustīšanās un dažādām akcijām.

"Mēs gribam izteikt savu viedokli par to, kā alūksnieši redz, kā viņi varētu saņemt pilnvērtīgu medicīnisko aprūpi, jo dzīves realitāte ir diezgan skarba - mums šobrīd pietrūkst četru ģimenes ārstu, kas varētu strādāt Alūksnes novadā. Līdz ar to, ja šo slimnīcu pārveido par dienas stacionāru, mēs būtībā paliekam bez aprūpes iespējām, ja tas ir nepieciešams ārpus darba laika," skaidroja Invalīdu biedrības vadītājs.

Svars uzskata, ka tas, kā šobrīd strādā Alūksnes slimnīca, iedzīvotājus apmierina - gan tās režīms, gan pieejamie pakalpojumi. Šo iemeslu dēļ iedzīvotāji vēlas saglabāt slimnīcu ar pilnu darba laiku.

"Reformām, protams, ir jābūt. Mēs neesam pret tām, bet tikai lai tās realizētu ar mums," teica Svars.

Tāpat Saeimā tiks nogādāti alūksniešu savāktie 7000 parakstu pret ieceri Alūksnes slimnīcu pārprofilēt par ambulatoro dienas centru.