Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa ziedojumā saņem 77 000 eiro vērtu ultrasonogrāfu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” jau vairāku gadu garumā sniedz atbalstu Madonas slīmnīcai. Šogad lielāko ziedojumu saņēmusi dzemdību nodaļa, fonds dāvinājis pamatiekārtu ar ehokardiogrāfijas un asinsvadu izmeklējumu programmnodrošinājumu. Iekārta ir ļoti ērta lietošanai un tā būtiski uzlabo speciālistu darbu, ļaujot daudz efektīvāk veikt nepieciešamos izmeklējumus, precīzi uzstādīt diagnozi un savlaicīgi uzsākt nepieciešamo ārstēšanu.

Pēdējos gados Madonas slimnīcas dzemdību nodaļā vidēji ir ap 500 dzemdībām gadā. Slimnīca sniedz ārstniecības pakalpojumus arī Gulbenes, Jaunpiebalgas un Balvu iedzīvotājiem, kas izvēlas ārstēties tieši pie Madonas slimnīcas ārstiem to ilggadējās pieredzes dēļ. 2007. gada Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa ir saņēmusi īpašu nomināciju “Mazulim draudzīga slimnīca”. Savukārt šogad, Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”, slimnīcai dāvina jauno ultrasonogrāfu EPIQ5, tam ir augstas izšķirtspējas sistēma, kas paredzēta izmantošanai vispārīgas attēlveidošanas, invazīvās radioloģijas, kardioloģijas, asinsvadu sistēmas izpētes, dzemdniecības un ginekoloģiskās procedūrās un analīzēs.

„Viens no fonda mērķiem ir sniegt atbalstu mātes un bērna veselības nodrošināšanas jomā. Laicīga un profesionāli uzstādīta diagnoze, ir viens no galvenajiem kritērijiem veiksmīgas ārstēšanas uzsākšanai. Tāpēc mēs vēlamies nodrošināt Madonas slimnīcā mūsdienīgu tehnoloģiju pieeju visiem pacientiem,” komentē Pēteris Avens, labdarības fonda „Paaudze” dibinātājs.

„Medicīnā ir ļoti svarīgi neko nepalaist garām un pamanīt visas izmaiņas gan grūtniecības laikā, gan dzemdību laikā, gan pēcdzemdību periodā. Esam gandarīti, ka pateicoties Pētera Avena labdarības fonda ilggadējam atbalstam varam slimnīcā veidot drošu un mūsdienīgu vidi piedāvājot labāko nepieciešamo aprūpi. Slimnīcas ārstu un darbinieku vārdā sakām paldies par šo atbalstu. Paldies par drošības sajūtu un cerībām, ko dāvājat tiem daudzajiem pacientiem, kuri saņem veselības aprūpes pakalpojumus Madonas slimnīcā,” skaidro Artis Stuburs, Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Slimnīca Madonā dibināta 1931. gadā, tā ir viena no 26 Latvijas neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcām, kurā galvenokāt tiek sniegta veselības aprūpe bijušā Madonas rajona novadu pacientiem, savukārt lielo locītavu protezēšanu veic visas valsts pacientiem.