5.lapa
Veido sezonālu ēdienkarti; ziemā biežāk uzņem siltus ēdienus
Plānoti pirkumi un nepieciešamo produktu saraksts ļaus ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu. Savukārt pārdomāta ēdienkarte ļaus uzlabot visas ģimenes veselību. Plānojot maltītes vēlams ievērot sezonalitāti arī pārtikas produktu izvēlē. Rudens un ziemas maltītēs labāk iekļauj siltus un nedaudz treknākus ēdienus nekā vasarā vai pavasarī. Neaizmirsti arī par dažādām saknēm, kas lieliski garšos zupās, sautējumos, kā arī ceptā vai grilētā veidā. Papildu siltumu radīs arī ēdienam pievienotas asās garšvielas - ķiploki, mārrutki, sinepes, pipari, kanēlis, ingvers un citas. Savukārt ziemā tik nepieciešamo šķidrumu uzņem silta ūdens un tēju veidā, protams, kontrolējot cukura daudzumu.