SKAISTUMKOPŠANA: Jūras aļģu dzīvības spēks šūnu atjaunošanai

MŪŽĪGĀS JAUNĪBAS ELIKSĪRS. Jūras aļģe ir viena no pirmajām Zemes dzīvības formām, kas koncentrējusi sevī visas jūras ūdens bagātības. Tai piemīt unikāla saderība ar ādu un dabīga ietekme uz ādas funkcijām, tāpēc kosmētiku ar jūras aļģu ekstraktiem pamatoti uzskata par mūžīgās jaunības eliksīru © Shutterstok

Jūras aļģe ir ļoti īpašs augs – tai ir unikāls DNS ar spēcīgām un dzīvībai būtiskām īpašībām: tā spēj pielāgoties pat visekstremālākajiem apstākļiem, un tas nozīmē, ka tai piemītošo dzīvības spēku var izmantot ādas šūnu atjaunošanai. Skaistumkopšanas industrija jau gadiem ilgi to veiksmīgi arī izmanto.

Jūras aļģei piemīt unikāla saderība ar ādu, jo bioloģiskā sastāva ziņā tā ir ļoti līdzīga cilvēka asins plazmai. Pateicoties līdzīgajai ūdens un sāļu koncentrācijai, jūraszāļu sastāvā esošās minerālvielas un dzīvībai svarīgos elementus iespējams viegli transportēt dziļi ādas šūnās - turklāt pareizajās devās un nevainojamā saderībā ar ādu un ķermeni.

Līdzsvarotā ekosistēmā

Jūraszāles ir tūkstošgadīgs jūras augs, viena no pirmajām dzīvības formām, skābekļa un dzīvības avots. Tās ir gan sīkas, gan vairākus metrus garas, tām ir visdažādākās nokrāsas, turklāt katrai jūraszāļu sugai ir unikāls bioloģiski aktīvo molekulu sastāvs: vitamīni, mikroelementi, antioksidanti, proteīni, aminoskābes un neaizstājamās taukskābes (omega 3, 6 un 9). Šo īpašību dēļ aļģes jau gadsimtiem ilgi tiek izmantotas gan balneoterapijā jeb ārstnieciskajās ūdens procedūrās, gan skaistumkopšanā.

Jūras augu izmantošanas jaunatklājējs kosmētikā ir zīmols Algotherm - tā dibinātājs un laboratorijas vadītājs, zinātnieks Filips Lefūrs ir biologs ar specializāciju algoterapijā, un jau 1962. gadā viņš izgudroja un patentēja metodi, kā no jūras augiem iegūt alginātu jeb bioloģiski aktīvus savienojumus ādas kopšanai un tās funkciju uzlabošanai. Pirmais Algotherm radītais produkts bija aļģu vannas līdzeklis. Jau 54 gadus šī zīmola pētnieki meklē arvien jaunas jūraszāļu sugu kombinācijas, kas ļauj gan risināt dažādas ādas problēmas, gan saglabāt ādu dabīgi veselu un harmonisku, sniedzot tai iespēju dzīvot līdzsvarotā ekosistēmā. Šo gadu laikā ir atlasītas un izpētītas 30 aļģu sugas, no kurām radīti septiņi ekskluzīvi kompleksi un divi revolucionāri patenti, kas ādai nodrošina pierādītus un acīmredzamus rezultātus: Algogene patents (četru aļģu veidu kombinācija aktivizē 35 jaunību nostiprinošus un atjaunojošus gēnus) un Algosun patents (nodrošina dabisku ādas un DNS aizsardzību).

Celulīta ārstēšanai

Kosmētiskajiem līdzekļiem, kuru pamatsastāvā ir aļģes, parasti nav smaržas un tie nesatur konservantus, kas savukārt nozīmē, ka tie nav alerģiski. Šī iemesla dēļ jūras aļģes kā kosmētikas izejviela kļūst arvien populārākas, un tās izmanto gan sejas (ādas šūnu atjaunošanai, enerģijas apmaiņai, mitruma piesaistīšanai un noturēšanai, pret novecošanos), gan ķermeņa kopšanas (jo īpaši pret celulītu) produktu ražošanā. Turklāt visas aļģēs esošās labās vielas ir spējīgas izkļūt cauri ādas aizsargbarjerai, kas nodrošina šo produktu ātru un burtiski acīmredzamu iedarbību.

Aļģes plaši tiek izmantotas arī skaistumkopšanas kabinetos ķermeņa ietīšanas procedūrās, visbiežāk - celulīta ārstēšanai un estētisko problēmu risināšanai (arī pret ekzēmu, psoriāzi). Procedūru rezultātā organisms attīrās no vielmaiņas galaproduktiem, āda tiek bagātināta ar vitamīniem un minerālvielām, uzlabojas tās tonuss un tvirtums, āda kļūst tīrāka un gludāka. Pavisam kosmētikas industrijā izmanto vairāk nekā 40 aļģu sugu.

Pagatavo pats

Pašmāju zīmols BBFactory Cosmetics, piemēram, piedāvā iegādāties jūras aļģu lapas (Fucus vesiculosus, 20 g/0,80 eiro), kas sastopamas Atlantijas un Klusā okeāna ziemeļu krastos. Tās var izmantot, lai iegūtu pretcelulīta eļļu ietīšanās procedūrām, kā arī pievienot sejas, ķermeņa un matu maskām.

Jūras aļģu eļļas pagatavošana: 10 gramus aļģu lapu aplej ar 100-150 ml siltas augu eļļas (vīnogu kauliņu, saldo mandeļu, džodžobas, aprikožu kauliņu, lazdu riekstu u.c.) un atstāj uz 2-3 nedēļām siltā, gaišā vietā. Pēc tam eļļu nolej no aļģu lapām, pilda pudelē un uzglabā tumšā, vēsā vietā. Eļļai var pievienot ēteriskās eļļas, lai papildinātu tās tonizējošās, ādas elastību uzlabojošās un pretcelulīta īpašības.

Arī iekšķīgai lietošanai

Jūras aļģes ir īsta minerālvielu un derīgo mikroelementu krātuve, tāpēc savu labo īpašību dēļ tās plaši tiek izmantotas arī pārtikas piedevās. Atkarībā no izmantotajām sugām tās var gan normalizēt ķermeņa svaru un uzlabot zarnu trakta darbību, gan attīrīt asinis, samazināt holesterīna līmeni, kā arī bagātināt organismu ar vitamīniem, to tonizēt un mineralizēt, vienlaikus aktīvi piedalīties tauku šķelšanas procesā un izvadīt no organisma toksīnus.

Arī pazīstamais makrobiotikas speciālists Roberts Lācītis slavē jūras produktus, tos iesakot organisma attīrīšanai. Viņš norāda: pietiek ar vienu pastmarkas izmēra gabaliņu kaltētu jūras kāpostu dienā, lai organisms saņemtu visas tam nepieciešamās minerālvielas.

***

PRODUKTI ar Jūras mikroelementu dzīvinošo enerģiju

ALGOTHERM relaksējošā dušas želeja attīra ādu, piesātinot to ar jūras mikroelementu dzīvinošo enerģiju

*

ALGOTHERM zīmola vadošais produkts ir Marine Life Serum - jaunību saglabājošs un aktivizējošs jūras augu serums sejai, kas risina četras galvenās ar vecumu saistītās ādas problēmas: izlīdzina grumbas, atjauno tvirtumu, uzlabo sejas kontūras un mazina tumšos plankumus.

Šī seruma sastāvā ir četru aļģu veidu kombinācija, kas aktivizē 35 jaunību nostiprinošus un atjaunojošus gēnus

*

DZINTARS Sea Secrets serums ādai ap acīm nostiepj un izlīdzina ādu, samazina grumbas ap acīm.

Jūras bioloģiskais komplekss - jūras kolagēns un jūras aļģes - nostiprina ādu, samazina pietūkumu zem acīm

*

ALGOTHERM Repair Resource Cream, pateicoties tā sastāvā esošajām aktīvajām jūras augu sastāvdaļām, vienlaikus nodrošina pieckāršu iedarbību: tūlītēji nomierina sejas ādu, mitrina epidermas virsējos slāņus, ilglaicīgi baro, atjauno un aizsargā ādu no sausuma. Tā sastāvā ir 0% parabēnu un fenoksietanola, kā arī izmantotie aromāti ir bez alergēniem

*

APART Prebiotic - jūras aļģu un godži ogu putas vannai veicina ādas reģenerācijas un atjaunošanas procesus, stimulē kolagēna sintēzi un mitrina ādu

*

GUAM Talasso Salus ķermeņa krēmsskrubis ar sarkanajām aļģēm maigi noloba pārragojušās ādas šūnas, attīra poras un aktivizē ādas elpošanu; sarkano jūras aļģu ekstrakts dziļi mitrina un baro ādu

*

L’OCCITANE jaunajā sejas kopšanas līnijā Divine Harmony apvienots reti sastopamais, 100% dabiskais Jania Rubens (aļģes, kas sastopamas Korsikas jūrā, tām piemīt mūžīgās reģenerācijas spējas) ekstrakts un salmenes ēteriskā eļļa - šis komplekss cīnās ar visām novecošanās pazīmēm un atgriež sejas ādai nepieciešamo harmoniju

*

THE BODY SHOP jūras aļģu joniskā mālu maska kombinētai ādai - tā dziļi attīra poras un uzsūc lieko, atsvaidzina un matē ādu.

Satur dabisku mālu kompleksu, jūras aļģes no Īrijas un Francijas, kas ir ideāla dabiska sastāvdaļa, lai līdzsvarotu ādu

*

THE BODY SHOP līnijā Spa of the World ir Atlantijas aļģu želejveida ķermeņa krēms, kas ir bagāts ar minerāliem - tas mitrina, atsvaidzina un atjauno ādu

*

MADARA līdzsvarojošas sejas ziepes Bērzs un Aļģe.

Aļģei, kā jau ūdens augam, lielākais spēks atraisās ūdenī - tā satur vērtīgus mikro un makro elementus, kas tonizē un stimulē ādu, savukārt bērzu ekstrakts baro ādu ar C vitamīnu



Veselība

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.