Būvnieks vēl neapstiprina Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas nodošanu slimnīcai

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca no pilnsabiedrības SBRE saņēmusi vēstuli, kurā teikts, ka šodien slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvdarbu nodošanu vēl netiks sākta, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Līdz ar to SBRE vēl informēs slimnīcu par to, kad nodošana tiks sākta. Slimnīca novērtēšanu sāks pēc tam, kad no būvnieka tiks saņemts apstiprinājums, ka darbi ir paveikti.

Sīle gan atzīmēja, ka būvdarbi notiek raiti un liela aizkavēšanās ar nodošanu nav gaidāma. Tāpat slimnīca joprojām prognozē, ka līdz gada beigām korpusa pirmo kārtu varēs nodot ekspluatācijā.

Jau ziņots, ka šodien bija jāsākas pakāpeniskai Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas nodošanai slimnīcai, aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā pastāstīja Sīle.

Visa būve gan uzreiz netiks nodota, un tas notiks pakāpeniski, skaidroja Sīle. Paredzēts, ka slimnīca pēc tam izvērtēs nodevumu un nolems, vai to pieņemt.

Sīle stāstīja, ka teju visi darbi jau ir paveikti un pilnsabiedrība SBRE ļoti aktīvi strādā, lai jaunā korpusa pirmo kārtu slimnīcai nodotu laikā. Ticis palielināts arī darbinieku skaits. Šobrīd noritot darbs arī pie dažādu sistēmu pārbaudes.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais