VESELĪBA: Ādas jaunībai – nakts sejas maskas

© Ilustratīva bilde

Kamēr daļa sieviešu joprojām uzskata, ka uz nakti sejas āda ir tikai jāattīra no dekoratīvās kosmētikas un jāatbrīvo no jebkādiem krēmiem, skaistumkopšanas tirgū parastos nakts krēmus cenšas izkonkurēt sejas maskas, kas jāatstāj uz nakti. Tās sola no rīta pamosties ne tikai ar atsvaidzinošu sajūtu, bet arī ar maigāku un gludāku ādu.

Lai arī tiek uzskatīts, ka vislabākais skaistumkopšanas līdzeklis ir pilnvērtīgs miegs, jau nobriedušas ādas gadījumā tas ne vienmēr spēj sniegt tādu efektu, lai, no rīta pamostoties, āda būtu ne vien atpūtusies, bet arī svaiga un mirdzoša. Protams, miega laikā notiek aktīva ādas šūnu atjaunošanās, bet - jebkura nakts krēma uzdevums ir šo procesu maksimāli veicināt. Tāpēc dažādu nakts krēmu sastāvā ir dažādi bioloģiski aktīvi komponenti lielākā koncentrācijā nekā dienas krēmā, un tam parasti ir intensīvāka iedarbība nekā dienas krēmam. Tā rezultātā tas ne tikai dod iespēju ādai attīrīties, bet arī palīdz tai atjaunoties un aizkavē novecošanās procesus.

Savukārt nakts sejas maskas - tās nav jānoskalo! - vēl intensīvāk piesātina ādu ar dziļi barojošām vielām, naktsmiera laikā uzlabojot tās tonusu un elastību.

Svarīgi!

Nakts kosmētiku iesaka klāt uz rūpīgi attīrītas ādas pāris stundas pirms gulētiešanas.

AR BIŠU MĀŠU PERU PIENIŅU. Pašmāju zīmola Stenders jaunums - nakts sejas maska ar bišu māšu peru pieniņu, kas atjauno ādas mitrumu un sniedz tai intensīvu barošanu nakts laikā (75 ml/18,90 eiro)

AR VITAMĪNU C. Somijas kosmētikas uzņēmuma Lumene ādas kopšanas līdzekļu sērijā Bright Now Vitamin C īpaši izceļas jaunais Lumene Vitamin C miega krēms, kura atjaunojošās īpašības palīdz ādai atkopties miega laikā, nodrošinot tai maksimālu barošanu un veselīgu mirdzumu (50 ml/17 eiro)

AR HIALURONSKĀBI. Britu zīmola The Body Shop nakts maska ādas jaunībai Drops of Youth bagātināta ar ēdelveisa cilmes šūnām un hialuronskābi. Ēdelveisa cilmes šūnas uzlabo ādas atjaunošanos miega laikā, hialuronskābe nodrošina optimālu mitrināšanu. Maskai ir elastīga tekstūra, kas atgriežas sākotnējā formā - tā pielāgojas sejai gluži kā otra āda (90 ml/29,50 eiro)

AR VITAMĪNU E UN C KAPSULĀM. Japāņu zīmola Shiseido Ibuki Beauty Sleeping Mask ir želejveida nakts maska, kuras sastāvā ir koncentrētas vitamīnu E un C kapsulas, kas dod enerģiju ādas šūnām, savukārt Phyto-Target komplekss uzlabo dabisko mitruma veidošanos, bet fitoplanktons revitalizē ādu un sniedz tai jaunu enerģiju (80 ml/49,99 eiro)

AR ALTAJA SMILTSĒRKŠĶI. Krievijas kompānijas Natura Siberica intensīvā nakts sejas maska ir izstrādāta grumbiņu korekcijai un šūnu atjaunošanai miega laikā: Altaja smiltsērkšķis baro un mitrina, malva padara ādu elastīgu, sniega kladonija aktīvi atjauno šūnas un kavē novecošanas procesu, kolagēns atjauno šūnas un padara ādu elastīgu, bet vitamīns E mīkstina (75 ml/6,40 eiro)

AR TEMPERATŪRU PAZEMINOŠU EFEKTU. Francijas skaistumkopšanas zīmola Lancôme Énergie de Vie Nuit nakts maska Sleeping Mask ir efektīvs ādas atjaunotājs - tās konsistence uz ādas pārvēršas ūdenī, pazeminot temperatūru par 1,8 C° un sniedzot intensīvu svaiguma sajūtu. Barojoša, koncentrēta mitrināšana un uzmundrinošas aktīvās sastāvdaļas ar antioksidantu funkcijām padara ādu atsvaidzinātu, mundru un veselīgi mirdzošu (75 ml/69,99 eiro)

AR VITAMĪNU B3. Somijas zīmola Dermosil attīrošā nakts sejas maska ir īpaši izstrādāta jauniešiem. Tās sastāvā ir vitamīns B3, kas regulē tauku dziedzeru sekrēciju un līdzsvaro ādas taukainību, salicilskābe dziļi attīra ādu un novērš pūtīšu veidošanos. Masku var izmantot regulāri 2-3 vakarus nedēļā vai kursa veidā katru nakti (75 ml/4,50 eiro)



Veselība

Kompensējamie medikamenti daudziem reto slimību pacientiem ir vienīgā iespēja dzīvot, taču pašlaik terapija ir apdraudēta jau esošiem pacientiem, kā arī tiek liegta jauniem pacientiem. Pēc Reto slimību alianses aplēsēm, pašlaik finansējuma iztrūkums reto slimību ārstēšanas programmā sasniedz jau 20,7 miljonus eiro.

Svarīgākais