6 ieteikumi starojošai ādai

© F64

Pavasarī, kad mostas daba, atmostas arī organisms, un īpašas rūpes šajā laikā pieprasa arī sejas āda, jo pēc aukstās un vējainās ziemas tā kļuvusi blāvāka un sausāka.

Kā ziemas nogurdināto ādu padarīt skaistu un starojošu, stāsta dermatoloģe Lauma Valeine.

1. NEĻAUJIET IZŽŪT. Veselīgas ādas priekšnoteikums numur viens: neļaujiet tai izžūt! Katru dienu izdzeriet 1,5–2 litrus tīra ūdens. Pavasara skaistuma eliksīrs mūsu platuma grādos ir bērzu un kļavu sulas, kas dod enerģijas lādiņu gan ādai, gan visam organismam. Vēlāk, sākoties vasaras sezonai, pievienojiet ūdenim vietējās ogas, piparmētru lapiņas un gurķa šķēlītes – tas būs svaigs, gards un atspirdzinošs dzēriens, turklāt ar acīmredzamu labumu ādai.

2. ATTĪRIET NO ATMIRUŠAJĀM ŠŪNĀM. Pavasaris ir laiks, lai atbrīvotos no visa nevajadzīgā. Sakopiet vidi ne tikai sev apkārt, mājās vai dārzā, bet veiciet restartu arī ķermenim – attīriet ādu no atmirušajām šūnām, ņemot talkā maigus augļskābes un mandeļskābes pīlingus. Ķermenim – ādas tipam atbilstošus skrubjus.

3. PABAROJIET AR MASKU VAI MITRINOŠIEM SERUMIEM. Pāris reizes nedēļā pabarojiet seju ar savam ādas tipam atbilstošu masku vai īpaši mitrinošiem serumiem. Ķermenim izmantojiet mitrinošos krēmus.

4. UZŅEMIET VITAMĪNUS. Šajā gadalaikā izvēlieties spinātus, salātus un visa veida diedzējumus. Ja tas nav iespējams, kursa veidā vajadzētu lietot vitamīnus. Nozīmīgs ir C vitamīns, mežrozīšu, godži ogu un vīnogu kauliņu ekstrakti – mežrozīšu un vīnogu kauliņu ekstrakts aizsargā šūnas no brīvajiem radikāļiem, vitamīni A, C un cinks mazina ādas noguruma un nespēka pazīmes. Ēdiet krāsaini – kaut vienu porciju dārzeņu dienā, uzkodu vietā lietojiet burkānus, ābolus, gurķus vai ķirbjus.

5. EJIET ĀRĀ. Nekas nespēj uzlabot ādas stāvokli tik stipri kā svaigs gaiss! Izmantojiet brīvo laiku, lai dotos uz mežu vai pie jūras. Varat apvienot patīkamo ar lietderīgo – vingrošana, nūjošana, riteņbraukšana vai skriešana svaigā gaisā vairos ne tikai enerģiju, tā uzlabos vispārējo veselības stāvokli.

6. PASARGĀJIET NO SAULES. Līdz ar pirmajiem saules stariem domājiet par ādas aizsardzību pret UV stariem. Pavasarī sejas ādai lieliski noderēs BB un CC krēmi, kas padarīs ādu mirdzošu, pasargās no UV staru negatīvās iedarbības un novērsīs uzmanību no mazām nepilnībām, jo tie darbojas līdzīgi kā tonālie krēmi.