Rehabilitēs gaišās telpās

REHABILITĀCIJAS klīnikā bērniem ir nodrošinātas fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu konsultācijas, fizioterapeitu, ergoterapeitu, audiologopēda, uztura speciālistu konsultācijas © Publicitātes foto

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Rehabilitācijas klīnika Vienības gatvē Rīgā pēc vairākus mēnešus ilgiem rekonstrukcijas darbiem darbu sākusi jaunās, labiekārtotās telpās.

Līdz ar telpu renovāciju ir palielinājušās Rehabilitācijas klīnikas iespējas vienlaikus sniegt rehabilitācijas pakalpojumus vairāk pacientiem. Īpaši mediķi priecājas par jaunajām fizioterapijas telpām, jo tieši fizioterapija ir vispieprasītākais no Bērnu slimnīcas rehabilitācijas pakalpojumiem. «Pēdējā gada laikā esam intensīvi strādājuši pie rehabilitācijas pakalpojuma uzlabošanas Bērnu slimnīcā,» stāsta Rehabilitācijas klīnikas vadītāja Anita Vētra. Viena no galvenajām priekšrocībām pēc telpu renovācijas ir iespēja saņemt visus pakalpojumus vienuviet, jaunās telpas atvieglo ārstēšanu gadījumos, kad pacientiem nepieciešami vairāku speciālistu pakalpojumi. A. Vētra atgādina, ka rehabilitācijas programmas domātas bērniem un pusaudžiem ar dažādiem funkcionēšanas ierobežojumiem, kas radušies iedzimtu vai iegūtu veselības stāvokļu rezultātā. Atbalstu var saņemt gan pacienti, kuri ārstējas stacionārā vai dienas stacionārā, gan arī tie, kuri izvēlas pakalpojumu saņemt ambulatori. Kopējās būvniecības izmaksas ir 789 292 eiro, no kuriem 85 procenti ir Eiropas reģionālā attīstības fonda atbalsts.



Svarīgākais