Medicīnas padomu meklēšana Latvijas interneta forumos var beigties letāli

© F64

Kā vēsta raidījums “Bez Tabu”, Latvijā daudzi cilvēki dažādus ar veselību saistītus padomus meklē interneta forumos. Lai noskaidrotu, cik tas ir bīstami, raidījums veica eksperimentu un konsultējās arī ar speciālistiem.

Novērots, ka ļaudis labprāt informāciju par medicīnas jautājumiem meklē dažādos tematiskos interneta forumos, nevis dodas pie sava ģimenes ārsta. Diemžēl, dažkārt šie nespeciālistu sniegtie padomi var nopietni apdraudēt personas dzīvību un veselību.

Par to pārliecinājās arī paši žurnālisti, ievietojot kādā forumā jautājumu uz kuru īsā laika sprīdī saņēma 20 dažādus padomus. Prezentējot saņemtos padomus ārstiem atklājās – daži no tiem ir pretēji, savukārt citi spēj pat būt bīstami personas dzīvībai.

 
Mediķi uzsver: ja cilvēkam ir veselības problēmas, jāgriežas pie ģimenes ārsta. Gadījumā, ja tas nav pieejams, jāzvana uz Latvijas ārstu konsultatīvo tālruni, nevis jāmeklē informācija sociālajos tīklos.

 

Veselība

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.