ŠOKĒJOŠI: Gaiļezerā atsakās uzņemt pusdzīvu gripas slimnieku ar 41 grāda temperatūru

© F64

Kā vēsta lsm.lv, 41 grāda temperatūra un gripa nav iemesls, lai slimnieku uzņemtu Gaiļezera klīnikā.

Nepatīkamo incidentu piedzīvojis vēl pat 30 gadu vecumu nesasniedzis rīdzinieks, kuram veiktas vairākas sirds operācijas. Vīrietim sākusies gripa un viņa ķermeņa temperatūra dienas laikā sasniedza 41 grādu, tādēļ viņš izsaucis “ātro palīdzību”. Mediķi gan sākumā nemaz nav atbraukuši - vien telefoniski ieteica padzert “Ibumetin" un sīrupu bronhiem. Pēc trim dienām, kad temperatūra nemazinājās un viņš Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta mediķiem zvanīja vēlreiz un nu tie ieteica viņam griezties slimnīcā. Tomēr arī tur viņam palīdzība netika sniegta.

 
"Pateica, lai dodos prom, jo es esmu infekciozs. Un, ka man jādodas uz Latvijas Infektoloģijas centru. Es arī devos, viens pats, tāds nekāds, ar taksometru, samaksāju 10 eiro, tur mani uzreiz pielika pie sistēmām un atklāja abpusēju plaušu karsoni un gripu. Un plašu karsonis bija šīs gripas izraisītas komplikācijas," portālam lsm.lv atklājis vīrietis. Infektoloģijas centrā pacients tūdaļ hospitalizēts un viņam noteikta diagnoze – A kategorijās gripa.


Par spīti tam, gan Gaiļezera slimnīcas, gan NMPD mediķi savā darbā nekādu vainu nesaskata.


Gaiļezera Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs paskaidrojis, ka pacients apdraudējis aptuveni 60 citus uzņemšanā esošus pacientus un tādēļ raidīts prom. Savukārt tas, kā pacients nokļūstot citā ārstniecības iestādē, ja pacienta dzīvība nav apdraudēta, neesot “Gaiļezera” kompetencē.

Savukārt NMPD pārstāve Ilze Bukša uzsver, ka sarunu ieraksti ar jauno vīrieti pārbaudīti un tiem bijis konsultatīvs raksturs.

Veselība

Mūsdienu straujajā pasaulē dzīvesveida līdzsvarošana ir kļuvusi kritiskāka nekā jebkad agrāk. Darbs, ģimene, sociālās saistības un personīgā labklājība var būt biedējošs uzdevums, taču līdzsvara sasniegšana ir būtiska fiziskajai un garīgajai veselībai.