Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: Dagnija Brūvere. Atgriezties pie pozitīvām domām

© Mīli savu sirdi! publicitātes foto: Valts KLEINS

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) organizētās kampaņas Mīli savu sirdi! ietvaros ir izveidota video grāmata Es mīlu savu sirdi. Un Tu? Latvijā zināmi cilvēki tajā dalās ar sava dzīvesveida receptēm, kā rūpēties par savu sirdi, padaloties arī ar kādu savā ģimenē iecienīta, viegli pagatavojama un sirdij vērtīga ēdiena recepti.

Šoreiz savā pieredzē dalās Sulukūres veidotāja, attīstītāja un vadītāja Dagnija Brūvere:

– Mana galvenā instance ir sirds, nevis prāts. Jebkuru lēmumu, jebkuru dzīves situāciju es mēģinu izvērtēt caur sirdi.

Es par savu veselību rūpējos divdesmit četras stundas diennaktī, taču ne vienmēr tas izdodas. Viss notiek ar mainīgiem panākumiem, jo daudz kas atkarīgs no darba slodzes. Brīvā režīmā es savu dienu organizēju tā, lai mana sirds justos labi, taču, tikko kā ir pārslodze un stress, sirds nejūtas tik komfortabli. Tad savukārt dienas laikā jāmēģina veikt kādi vingrinājumi, kas katram ir piemēroti. Man tā viennozīmīgi ir elpošana. Ja es jūtu, ka mani dzen notikumi, tad es vienmēr apstāšos, paelpošu. Tāpat es vienmēr mēģināšu atgriezties pie pozitīvām domām, jaukām situācijām savā dzīvē, kas manī vairo spēku, prieku un patīkamas emocijas. Un tas viss ļoti patīk manai sirdij. Es arī ļoti daudz staigāju, dejoju, es mēģinu sevī kultivēt maksimāli daudz pozitīvu emociju.

Es ēdu maz, ēdu ļoti vienkāršu ēdienu un ēdu tikai tad, kad man gribas ēst. Tas pārsvarā ir šķiedrvielām bagāts uzturs. Es nelietoju gaļu un arī ļoti reti izvēlos zivis. Taču man tas der! Es nesaku, ka tas der visiem, bet tas ir veids, kā es jūtos labi.

RECEPTES

Iesaka Sulukūres veidotāja, attīstītāja un vadītāja Dagnija Brūvere

KOKTEILIS

Vajadzēs:

• avokado

• spinātus

• tējas Macha pulveri

• ābolu sulu

Pagatavošana:

visas sastāvdaļas sablenderē, un kokteilis gatavs! Var pieblenderēt ābolu, kā arī kaņepju sēklas kā proteīna avotu.

SALĀTI

Vajadzēs:

• spinātus

• valriekstus

• granātābola sēkliņas

• žāvētas dzērvenes

• mērcei – olīveļļu, citrona sulu, medu

Pagatavošana: visas sastāvdaļas sajauc, pievienojot salātu mērci.