Latvija finansiāli atbalstīs vēža pētniekus no visas Latvijas

© Publicitātes foto

Starptautiskais Viroterapijas Centrs (SVC) izsludina grantu konkursu publikācijām par klīniskiem pētījumiem, novērojumiem, vai klīniskajiem gadījumiem onkolītiskās viroterapijas jomā. Grantu konkurss ir starptautisks un SVC piešķirs divu līmeņu grantus autoriem - ārstiem, vai pētniekiem no visas pasaules. Arī paši Latvijas ārsti un pētnieki varēs pretendēt uz šiem grantiem.

Autori, kuri publicēs onkolītiskās viroterapijas klīnisko pētījumu, novērojumu vai klīnisko gadījumu zinātniskā citējamā izdevumā varēs pretendēt uz grantu līdz 3000 eiro. Savukārt par publikāciju popularzinātniskos izdevumos Starptautiskais Viroterapijas Centrs izsniegs grantu līdz 1000 eiro.

Konkursā var piedalīties ikviens ārsts vai pētnieks, kurš gatavo zinātnisku publikāciju par onkolītisko viroterapiju. Izņēmums ir Starptautiskā Viroterapijas Centra un ar to saistīto uzņēmumu darbinieki, kuri konkursā piedalīties nedrīkst. Konkursa nolikums meklējams SVC mājas lapā www.virotherapy.eu.

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais