Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: Jorans Šteinhauers. Ķermenis prasa ko vieglu

© F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) organizētās kampaņas Mīli savu sirdi! ietvaros izveidotajā video grāmatā Es mīlu savu sirdi. Un Tu? Latvijā zināmi cilvēki dalās ar sava dzīvesveida receptēm, kā rūpēties par savu sirdi, padaloties arī ar kādu savā ģimenē iecienīta, viegli pagatavojama un sirdij vērtīga ēdiena recepti. Savā pieredzē dalās arī mūziķis Jorans Šteinhauers:

– Runājot par sirdi, es domāju par romantiskām lietām, kas ir loģiski, bet tā ir arī ļoti svarīga ķermeņa daļa. Mūsu sirds jau ir pavisam savādāka nekā tā, ko mēs parasti redzam uzzīmētu.

Ja man prasa, kādā veidā es esmu iemācījies latviešu valodu, es bieži atbildu – daudz staigājot! Jo, lai apstrādātu informāciju, vajag laiku sev, savām domām, arī ķermenim. Es nevaru būt radošs, kamēr sēžu kaut kur. Man vajag mainīt vidi, iet uz priekšu. Kad es dzīvoju mazliet ārpus centra, man bija jāiet kāds gabaliņš līdz mājām, bet, kad sāku dzīvot centrā, es jutos nedaudz slinkāks un nogurušāks. Domāju, kāpēc tā ir? Tas bija tāpēc, ka par maz kustējos. Tajā laikā, kad staigāju, es ne tikai domāju, bet arī daru labu arī savai sirdij.

Pats svarīgākais ir dzirdēt, ko ķermenis tev saka. Ja saka: Joran, tev jāēd pica, tad tas ir jādara. Bet man pēdējā laikā ķermenis prasa kaut ko vieglu.

Es ņemu visus dārzeņus, kas ir pieejami, sagriežu, lieku pannā vai vokpannā, un ar to pilnīgi pietiek, neko klāt pat neprasās. Tas jau ir tik garšīgi! Esmu arī pamanījis, ka ēšanas laikā vajag pauzes, tad nemaz nevar tik daudz apēst. Mans mīļākais dārzenis ir Briseles kāposti. Tos var sagriezt, apcept olīveļļā un pievienot dažādiem ēdieniem.

BRISELES KĀPOSTU SALĀTI

Iesaka mūziķis Jorans Šteinhauers

Vajadzēs:

• Briseles kāpostus

• dārzeņus pēc izvēles

• olīveļļu

• sojas mērci

Pagatavošana:

• Briseles kāpostus dažas minūtes vāra, tad viegli apcep olīveļļā kopā ar citiem dārzeņiem, beigās pievieno sojas mērci