Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: Urologu bezmaksas vizītes reģionos

© F64

Latvijas Urologu asociācijas speciālisti šomēnes viesosies Preiļos, Ērgļos un Daudzevā – vīrieši tiek aicināti izmantot iespēju un bez maksas saņemt konsultāciju vīriešu prostatas veselības jautājumos.

• 4. decembrī Preiļos – no plkst. 11 urologs Sergejs Beketovs pieņems Preiļu slimnīcā (tālr. pierakstam: 65307750, 65307757)

• 9. decembrī Ērgļos – no plkst. 10 uroloģe Egita Deine pieņems Ainas Braķes ģimenes ārstu praksē (tālr. pierakstam: 29441625)

• 11. decembrī Daudzevā – no plkst. 11 urologs Atis Karulis pieņems Daudzevas Pagastmājā (tālr. pierakstam: 26407767)

Vizītes ir jāpiesaka iepriekš, zvanot uz norādītajiem tālruņiem attiecīgajā reģionā.

Urologu bezmaksas konsultācijas lauku reģionos turpināsies arī 2016. gadā.

Viena no izplatītākajām vīriešu veselības problēmām, kas saistīta ar hormonālajām izmaiņām, vīrietim novecojot, ir palielināta prostata jeb labdabīga prostatas hiperplāzija. Labdabīga prostatas palielināšanās nav prostatas vēzis, un tā par tādu arī nevar attīstīties. Taču dažkārt simptomi ir ļoti apgrūtinoši, negatīvi ietekmē dzīves kvalitāti un tiem nepieciešama atbilstoša ārstēšana.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra pētījuma dati par 2014. gadu, no ielaista prostatas vēža Latvijā dzīvību zaudējuši 409 vīrieši, bet tika diagnosticēti 1114 jauni prostatas vēža gadījumi. Lielākā daļa jauno pacientu tika atklāti tieši lauku reģionos, kur vīriešiem ikdienā ir limitēta iespēja nokļūt pie urologa un veikt nepieciešamās veselības pārbaudes, informē LETA.