Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Veselība

Rīt notiks bezmaksas lekcija par izplatītu ādas slimību - psoriāzi

© manapsoriaze.lv

Šodien pasaulē un Latvijā tiks atzīmēta ikgadējā Pasaules psoriāzes diena, aģentūru LETA informēja "Veselības centra 4" pārstāve Ilze Apine.

Viņa skaidroja, ka psoriāze jeb zvīņēde ir viena no biežāk sastopamajām hroniskajām ādas slimībām industriāli attīstītās valstīs. Psoriāzi raksturo paātrināta ādas šūnu veidošanās un atdalīšanās no ādas. Šī paātrinātā procesa dēļ veidojas sabiezējuši plankumi ar sudrabaini baltām plēksnēm, kas lokalizācijas galvas matainajā daļā (uz skalpa), uz sejas - starp uzacīm, padusēs, cirkšņos, uz rokām, pēdām, dzimumorgānu apvidū un uz ceļiem, elkoņiem.

Psoriāze skar vairāk nekā 125 miljonus cilvēku visā pasaulē, un Latvijā ar to dažādās smaguma formās slimo vismaz 3% iedzīvotāju, norādīja Apine un piebilda, ka, pēc ārstu prognozēm, slimnieku skaits Latvijā varētu būt pat 7-10% iedzīvotāju.

"Veselības centra 4" dermatologi no 29.oktobra līdz 29.novembrim atbalstīs psoriāzes pacientus, nodrošinot dažādus pakalpojumus bez maksas vai par diferencētu samaksu. Tāpat rīt, 30.oktobrī, no plkst.14 līdz 15.30 "VC4 kluba" zālē, K.Barona ielā 117, notiks bezmaksas lekcija par šo slimību.

Vairāk informācijas par slimību, plānotajām aktivitātēm un lekciju iespējams atrast interneta vietnēs "dermaclinic.lv" un "juglasklinika.lv".

UZZIŅAI

VC4 speciālie piedāvājumi psoriāzes pacientiem: 20% atlaide dermatologa konsultācijai par psoriāzi VC4 Dermatoloģijas klīnikā (Skanstes 50/ 3. st., Rīga, tālr. 28 381189) un Juglas klīnikā (Brīvības 410/ 5.st., Rīga, tālr. 29 33 00 86) pie dermatoloģes Zanes Degro.

Apmeklējot dermatologu, saņem kuponu:

  • bezmaksas dzimumzīmju skrīningam pie Dr. Simonetas Hatiarovas (Skanstes 50/ 3. st., Rīga, tālr. 28 38 11 89);
  • 15% atlaidi pēdu aprūpei Medicīnas centrā TC Spice (Lielirbes iela, Rīga, tālr. 29 99 37 06). Dāvanā – Nodé K koncentrāts psoriātiskas ādas kopšanai no Bioderma (pacientiem, kuri iegādāsies Nodé K šampūnu psoriātiskai galvas ādai).