Šodien Pasaules insulta diena

© scanpix

Šodien atzīmē Pasaules insulta dienu, kuras laikā Latvijā Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar Latvijas Insulta biedrību aktualizēs jautājumus par insultu un sirds asinsvadu slimību profilaksi, aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Anete Jansone.

Viņa norādīja, ka šī gada Insulta dienas tēma ir "Es esmu sieviete. Mani apdraud insults".

Atzīmējot šo dienu, notiks tai veltīta preses konference, kurā piedalīsies Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Egita Pole, Latvijas Insulta biedrības vadītāja Evija Miglāne, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Medicīniskās kvalifikācijas un mācību centra vadītāja Dzintra Jakubaņeca un rehabilitācijas centra "Vaivari" vadītāja un rehabilitoloģe Anda Nulle.

Pasākums notiks viesnīcā "Radisson Blu Latvija", Elizabetes ielā 55, plkst.13.

Pēc preses konferences veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) atklās informatīvu konferenci nozares profesionāļiem par insulta profilaksi, īpaši uzsverot sirds slimību riskus sievietēm.

Savukārt no plkst.17 līdz 18.30 visi interesenti tiek aicināti uz izglītojošu pasākumu par insulta un sirds asinsvadu slimību profilaksi.

Tāpat pirms un pēc lekcijām būs iespēja veikt asinsspiediena un pulsa mērījumus, saņemt bezmaksas informatīvos materiālus un noteikt insulta risku.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais