pH uztura ābece ir pavisam vienkārša – skābu vidi organismā rada gaļa, zivis, piena produkti un rūpnieciski pārstrādāti, rafinēti produkti (tai skaitā cukurs, miltu ēdieni, cepumi un kūkas). Nelielos daudzumos šāda pārtika neskādē, taču regulārs un sirsnīgs šo produktu patēriņš rada papildu ķibeles.
Savukārt svaigi un maksimāli dabiski produkti, kas lielākoties nāk no augu valsts, veido organismā tik vēlamo sārmaino vidi. Starp citu, pH līmeni ietekmē ne tikai pārtika, bet arī mākslīgie saldinātāji, lielākā daļa medikamentu, sintētiskie vitamīni un minerālvielas, kas rada izteiktu skābumu.
Nav pilnībā jāizslēdz no diētas visi skābu vidi veicinošie produkti – tos vienkārši ieteicams ēst retāk un mazāk, līdztekus bagātīgam sārmaino produktu patēriņam.
Jāņem vērā arī tas, ka daži “skābie” produkti, piemēram, atsevišķi rieksti, pākšaugi un graudaugi, satur vērtīgas uzturvielas, ar kurām laiku pa laikam ir vērts sevi pacienāt. Tāpat starp “mazliet skābajiem” brūnajiem rīsiem un “ļoti skābo” gaļu ir būtiska atšķirība, jo dzīvnieku valsts produktu skābju neitralizēšana organismam prasa daudz lielākas pūles un enerģiju nekā augu valsts produktu “skābums”.
Sagatvots pēc happywhispers.lv.