Izrādās, jo punktaināka un brūnāka ir banāna miziņa, jo gatavāks un veselīgāks ir pats auglis.
Banāni ir lieliski, vitamīniem bagāti augļi, tomēr, ja iespējams, priekšroku dod banāniem, kuri ir labi nogatavojušies.
Ja auglis ir labi nogatavojies, un tā miziņa kļuvusi punktaina, tas nozīmē, ka tajā būs krietni vairāk antioksidantu, turklāt tas būs arī garšīgāks un veselīgāks.
Regulāra banānu ēšana stiprinās imūnsistēmu, samazinās risku saslimt ar dažādām slimībām. Banāns satur arī daudz noderīgu uzturvielu un bieži vien lieliski aizstāj neveselīgus našķus starp ēdienreizēm.
Uztura speciālisti rekomendē uzņemt 1 – 2 banānus dienā, tomēr šo augli nevajadzētu ēst uz nakti, jo tas ir diezgan barojošs.
Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com