VESELĪBA: Produkti, kas iet pie sirds

© F64

Rūpējoties par sirds veselību, diezgan liela nozīme ir tam, ko mēs ēdam. Lūk, dažas sirdij draudzīgas lietas, ko ir vērts biežāk lietot uzturā, aizstājot ar tām neveselīgos treknos, saldos un sāļos produktus.

• Svaigi garšaugi. Noderīgi ikvienam, bet jo īpaši tiem, kuri cenšas ierobežot sāls un taukvielu patēriņu.

• Melnās pupiņas. Tās satur folskābi, antioksidantus un magniju, kam ir sava loma asinsspiediena norma

lizēšanā, kā arī šķiedrvielas, kuras palīdz uzturēt normālu holesterīna un cukura līmeni asinīs.

• Miežu putraimi. Ar tiem ieteicams aizstāt slīpētos rīsus, pievienot zupām un sautējumiem. Bagāti ar šķiedrvielām, labvēlīgi ietekmē holesterīna un cukura līmeni.

• Linsēklas. Tajās ir vairāki sirdij tīkami labumi: šķiedrvielas, lignāni – bioloģiski aktīvas vielas, kas labvēlīgi ietekmē veselību, kā arī omega 3 taukskābes.

• Lasis. Viens no tā dēvētajiem superproduktiem, kas atzīts par ļoti veselīgu. Satur omega 3 taukskābes, kas nepieciešamas sirds slimību profilaksei un normālam asinsspiedienamun nāk talkā, ja organismam jācīnās ar iekaisumu.

• Tuncis un citas treknās zivis. Labs sirdij vajadzīgo omega 3 taukskābju avots. Ieteicams ēst tunci, skumbriju, siļķes vai sardīnes vismaz divreiz nedēļā.



Svarīgākais