VESELĪBA: Trīs dienu zivju diēta

© Publicitātes foto: Mike Richter - Fotolia

Dietologi uzsver: zivju diētai ir divi galvenie plusi – tā ne tikai palīdz atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī lieliski attīra organismu.

Jo, lai aknas, kas attīra organismu, strādātu pastiprinātā režīmā, tām nepieciešamas polinepiesātinātās taukskābes. Un zivis ir vislabākais to avots. Un tajā pašā laikā zivis ir viegli sagremojama proteīna avots, kas savukārt palielina muskuļu masu un samazina tauku uzkrāšanos. Tāpēc, ja jūsu mērķis ir attīrīt organismu no liekā starpšūnu šķidruma, šlakvielām un toksīniem un atbrīvoties no pāris nevēlamiem kilogramiem, trīs dienu zivju diēta ir tieši jums.

Zivs pēc sava sastāva ir absolūti unikāls produkts, jo tās sastāvā ir gan olbaltumvielas, gan vērtīgās taukskābes, gan tādas minerālvielas un vitamīni, kas palīdz stiprināt imunitāti un sirds darbību. Tāpēc zivju diētu iesaka ievērot vismaz pāris reižu gadā. Turklāt tai der praktiski jebkuras ne pārāk liesas zivis: tuncis, lasis, sardīne, forele, skumbrija.

Šī diēta ir lieliska ziemas periodā, kad pietrūkst saules un vitamīna D, bet, tā kā arī šovasar saule mūs nav pārāk izlutinājusi, to pavisam noteikti var uzsākt jau tagad.

Ievērot zivju diētu ir salīdzinoši viegli: šajās trīs dienās vēlams atteikties no jebkāda veida gaļas izstrādājumiem. Turklāt zivs var tikt pagatavota jebkā – tā var būt vārīta vai sautēta, vai grilēta, var arī cept. Kā vien vēlaties. Protams, lai diētas laikā sasniegtu maksimālu efektu, cept eļļā varbūt tomēr nevajadzētu.

Vislabāk zivi lietot kopā ar zaļumiem, kabačiem, gurķiem, burkāniem, Briseles kāpostiem, ziedkāpostiem, bietēm, papriku un lapu salātiem. Bet kā piedevu zivs ēdienam iesaka brūnos savvaļas rīsus. Ūdens (negāzēts) vai tēja (bez cukura) – bez ierobežojuma.

Kā redzat, zivju diēta nav pārāk drastiska, gluži otrādi – ir pietiekami daudzveidīga, jo drīkst ēst visādas zivis un jūras produktus. Un, ja jums šķiet, ka trīs dienu zivju diēta tāds nieks vien ir, pavisam droši varat to paturpināt vēl 2–4 dienas.

Avots: woman.ru

IETEIKUMS

No ēdienkartes jāizslēdz: baklažāni, redīsi, tomāti, kartupeļi un sēnes.

Diētas laikā var atļauties pa glāzei sarkanvīna, bet sev jāaizliedz viss treknais, saldais un dzērieni, kas satur kofeīnu.

BROKASTIS

• viena vārīta ola vai 100–150 gramu vājpiena biezpiena

• bezpiedevu jogurts un zaļā tēja bez cukura

OTRĀS BROKASTIS

• 200 gramu zivs

• ūdens (negāzēts)

• pēc pusstundas var apēst pusi greipfrūta, vienu apelsīnu vai divus kivi – šo vitamīnu daudzums nodrošinās ar enerģiju visai dienai

PUSDIENAS

• pirms pusdienām ieteicams izdzert divas glāzes ūdens (negāzēta) – tas nepieciešams labākai uzturvielu un vitamīnu uzņemšanai pusdienās

• 250 gramu zivs, jūras produktu vai zivs konservu (tuncis savā sulā, piemēram)

• svaigi vai sautēti dārzeņi: spināti, pupiņas, kabači, paprika, kāposti, lapu salāti

• dārzeņus var iejaukt ar bezpiedevu jogurtu vai pārliet ar citrona sulu

• pēc pusdienām ieteicams divas stundas nelietot šķidrumu, pēc tam – glāze ūdens (negāzēta)

VAKARIŅAS

• īpaši neatšķiras no pusdienām, vienīgi dārzeņus var aizvietot ar brūnajiem rīsiem

• glāze kefīra vai tase zaļās tējas



Veselība

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) saskaņā ar ārstu novērojumiem gada tumšajos mēnešos arvien palielinās smagas un sarežģītas traumas guvušo pacientu skaits, kas nonāk slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, jo bez atstarojošiem elementiem savā apģērbā bijuši nepamanāmi citiem satiksmes dalībniekiem.

Svarīgākais