Dakteri Klauni ārstē ar smiekliem

Kampaņas mērķis ir uzlabot Bērnu slimnīcas Rīgā un reģionālo slimnīcu mazo pacientu atveseļošanās procesu, tos ikdienā iepriecinot un uzmundrinot © f64

Smiekli ārstē! Tā sauc akciju, kas norisināsies līdz pat oktobra beigām, lai sarūpētu līdzekļus medicīniskās klaunādes projektam Dr. Klauns.

Uzsākot akciju, tās organizatori aicina ikvienu uzlikt Dakteru Klaunu sarkano degunu.

Dr. Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija, kas Latvijā darbojas no 2012. gada. Profesionāli medicīnas klauni dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. «Katrs no mums atceras bērnībā laiku, kad slimojām. Cik grūts un nepatīkams tas bija, ja nokļuvām slimnīcā, tad katru dienu domājām par mājām, vecākiem un ātrāku izveseļošanos. Lai šo laiku bērniem atvieglotu, Dakteri Klauni ir gatavi darboties un palīdzēt bērniem, jo pozitīvas emocijas ir labākās zāles pret daudzām bēdām,» stāsta programmas Dr. Klauns vadītāja Marianna Milovska. Programmas ietvaros tiek izmantotas dažādas tehnikas – triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību.

Atbalstīt akciju var ikviens interesents, veicot ziedojumu akcijas ziedojumu kastītēs Narvesen tirdzniecības vietās. Ziedojot eiro vai vairāk, dāvanā var saņemt Dr. Klauna sarkano degunu, ko akcijas organizētāji aicina pielaikot arī pašam. Tāpat projektu var atbalstīt, iegādājoties piena dzērienu Rasēns ar zemeņu, šokolādes vai banānu garšu, kā arī zvanot uz ziedojumu tālruni 90006086 vai veicot pārskaitījumu uz akcijas ziedojumu kontu.

Latvijas slimnīcās ārstējas vairāk nekā tūkstotis bērnu, bet 25 Dr. Klaunu spēkos ir ik dienu atbalstīt vien 100 mazo pacientu. «Lielākais atzinums un prieks par labi padarītu darbu, protams, ir bērnu smaidi un smiekli, sagaidot Dr. Klaunu. Mēs ticam šim projektam un esam pārliecināti, ka projekts ir ilgtspējīgs, to pierāda arī aktīvais uzņēmumu atbalsts, par ko liels paldies viņiem,» uzsver M. Milovska.

Veselība

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Svarīgākais